[[I Am Kloot]], het bekende trio uit Manchester komt binnenkort eindelijk met een nieuw studioalbum, “The Sky at Night”. Ook dit album staat weer vol melancholische popliedjes, geschreven door zanger/songwriter John Bramwell. Het optreden in [[Rotown]] was een bijzonder optreden, want eigenlijk is deze band veel te groot voor deze locatie. Op eigen verzoek geven ze hier een concert en dit zegt dan ook wel weer veel over dit Rotterdamse poppodium. De sfeer blijkt dan ook uitstekend in een uitverkocht Rotown.

Het vorige album “B”, uitgebracht in oktober 2009, was een compilatie van “B-sides” en niet uitgebrachte nummers. In Rotown krijgen we ook een voorproefje van wat we kunnen verwachten van “The Sky at Night”. Oorspronkelijk stond de release gepland voor januari, maar deze laat nog even op zich wachten. Naast enkele nieuwe nummers worden natuurlijk ook oude hits gespeeld zoals “Over my Shoulder”, “86 TV’s” en “Titanic”. De zaal laat hier duidelijk haar waardering voor blijken.

Ondanks de gebroken arm van Bramwell klinkt de muziek weer als vanouds en onder het genot van een koud biertje is het echt genieten. Met een soms wat wazige blik van de pijnstillers wordt het ene lied over drank en rampspoed afgewisseld met het andere. Het geheel wordt aan elkaar gepraat door Bramwell met grappige dronkemansverhalen en anekdotes over braaksel. Overigens niet dat van hemzelf zo denkt hij zich te herinneren. Voor een avond gevuld met heerlijke typisch Engelse muziek kun je nog altijd bij deze heren terecht. Een aanrader, ik kijk dan ook uit naar de release van “The Sky at Night”.

Copyright 2010 Stephen Hotsma
Deel: