Altijd als [[Edwin Evers]] met zijn band optreedt gaat het helemaal los bij [[Dommelsch]] [[Live38]]. Zo ook deze keer, in de [[Effenaar]] in Eindhoven, waar de reeks verschillende namen van allure had meegenomen. [[Caro Emerald]], [[Alain Clark]] en [[Jan Smit]] waren te gast in de prachtige locatie aan de rand van het Eindhovense centrum. Onder begeleiding van [[Evers slaat door]], bracht Emerald onder anderen haar grote hit van het moment ‘A night like this’ en ‘Back it up’, waarmee Emerald doorbrak. Ook [[Alain Clark]] was goed bezig het publiek te verleiden. Bij zijn mega-klapper ‘Father and friend’, dat de Zwollenaar in feite met en voor zijn vader zong, vroeg de populaire zanger hulp aan het publiek. Uit een volle zaal met handen koos Clark uiteindelijk een dame om met hem het nummer op het podium ten gehore te brengen. Jan Smit tenslotte behoeft geen introductie meer. De populaire Volendammer kreeg de handen allemaal op elkaar, en de kelen schor van het meezingen. Logisch, want de avond was natuurlijk zeer geslaagd, zeker aangezien als klapper op de vuurpijl Edwin Evers zelf nog ten tonele verscheen met een set vol covers uit de jaren ’80 en ’90. De mateloos populaire DJ van [[Radio 538]] liet zien, maar ook horen de drumstokken niet voor niets in de hand te hebben genomen. Kon Evers geen carrière opbouwen bij de radio, dan was Evers zeker doorgebroken als artiest. Radio 538 blijkt door de opzet van Live38 een gouden formule in handen te hebben, door populaire avonden te organiseren waar slechts prijswinnaars van het station bij mogen zijn, en anderzijds een programma te kunnen samenstellen waarbij een een zaal een avond volledig uit zijn dak kan gaan.

Copyright 2010 Freddie de Roeck

Deel: