Iedereen kent [[Foreigner]] beter dan dat hij of zij denkt, klassiekers als “[[Cold as Ice]]”, “Waiting for a girl like you”, en de nummer 1 hit “[[I want to know what love is]]” hebben er voor gezorgd dat de band de status van de meest populaire rock acts ooit heeft bereikt. Foreigner’s combinatie van blues en pop doen het goed bij alle generaties. Na een wereldwijde verkoop van ruim 70 miljoen albums hebben ze een nieuw studio album uitgebracht, getiteld “Can’t slow down”, hun eerste album in 15 jaar!! Dit album komt uit op 1 maart op het label “earMUSIC”. Het bevat 13 nieuwe liedjes en is geproduceerd door Marti Frederiksen ([[Aerosmith]]/Buckcherry) en [[Grammy Award]] winnaar [[Mark Ronson]] ([[Amy Winehouse]]). Dit album begint met de titeltrack “Can’t slow down”, een sterk rock nummer, welke word gevolgd door mid-tempo nummers als “Angel Tonight” en “Too late” en prachtige ballads als “When it comes to love” (een van de sterkste nummers van de cd en een zekere hit), en eindigt met het laatste akkoord van het door Ronson geproduceerde nummer “Fool for you anyway”. [[Mick Jones]], een van de oprichters van de band , (lead-gitaar en zang), word bijgestaan door Kelly Hansen (zang), Tom Gimbel (gitaar ,saxofoon, fluit en achtergrondzang), Michael Bluestein (keyboard), Jeff Pilson (basgitaar), en op de drums Brian Tichy. Over het album verteld Mick “Onze muziek raakt een wereldwijd publiek, we zijn van veel mensen een deel van hun leven geworden. De nieuwe line-up werkt zeer goed en is hard bezig om aan de standaard te voldoen die jaren geleden bepaald is. Dit is de meest dynamische line-up die we sinds jaren hebben gehad”. (8/10)

Deel: