[[Edsilia Rombley]] heeft een aanbod om een kandidaat te coachen voor het [[Eurovisie Songfestival]] afgeslagen. De zangeres zag er vanaf toen ze lucht kreeg van de procedure. Vijf kandidaten studeren ieder een versie van het lied ‘Ik ben verliefd Shalali’ van [[Piere Kartner]] in. Rombley kwam in 2007 al uit voor Nederland met het lied ‘On Top of the World’ maar wist de finale niet te bereiken. Ondanks haar weigering blijft de zangeres het spektakel volgen. Pierre Kartner presenteerde in december het deelnemende liedje. Vijf kandidaten, Sieneke, Vinzzent, Marlous, Peggy Mays en meidenband Loekz gaan de strijd met elkaar aan om deel te kunnen nemen aan het liedjesfestival in Noorwegen. De kandidaten, die ieder werden aangedragen door een bekende artiest, studeren allemaal een eigen versie van het nummer in. Op 7 februari wordt bekend wie van de vijf Nederland mag vertegenwoordigen op het Songfestival in mei. uit verschillende onderzoeken vindt een meerderheid van de Nederlanders dat Nederland niet meer moet meedoen aan het Eurovisie Songfestival.

Deel: