3 En 4 februari staan enkele namen van de legendarische [[Earth, Wind & Fire]] na jaren weer eens in Nederland. Niet onder deze naam, aangezien rechten van de naam bij leden liggen die er nu niet bij zijn, maar onder de naam Earth, Wind & Fire Experience. Maxazine sprak met de man die de mannen naar Nederland haalde, John van den Borne, eigenaar van [[Elmic Records]]: “Al jaren worden mij grote namen aangeboden om weg te zetten in Nederland, maar altijd heb ik door drukte de boot afgehouden. Ik vond het echter nu de tijd om toch maar eens iets te doen, want anders heb je toch de kans dat ze je niet meer bellen. En zeker nu ik de Earth Wind & Fire Experience kreeg aangeboden, tsja, dan moet je wel toehappen. Dit is een belangrijk deel van EWF, er zijn helaas enkele muzikanten, onder anderen [[Maurice White]], niet bij, en tsja, het blijven Amerikanen, dan zit je moeilijk met de naam, die eigendom is van allemaal. Maar goed, Al McKay, drijfveer achter de band, en medeschrijver van hits als ‘September’ en ‘Sing a Sing’, is met een deel van de band de Earth, Wind & Fire Experience begonnen, en neemt de band mee naar Nederland. Ik heb voor de gelegenheid speciaal gekozen voor twee zalen in plaats van een keer een megagrote zaal zoals de [[Heineken Music Hall]], omdat zuiderlingen vaak moeite hebben naar Amsterdam te komen en Randstedelingen naar t zuiden.

In het voorprogramma hebben we voor [[Pitchlight]] gekozen; normaal pushen de platenmaatschappijen het onbekende talent, ik heb zelf gekozen voor de herkenbaarheid en een van de beste coverbands van Nederland neer te zetten. Pitchlight won in 2009 de [[Clash of the Coverbands]], de grootste coverbandcompetitie van Nederland. Die hebben de Publics Favourite gewonnen, en vullen de avond zo mooi aan. [[Paradiso]] op de 4e is inmiddels uitverkocht, voor de 3e in de [[013]] in Tilburg zijn nog maar enkele kaarten te koop, dus het is in ieder geval een groot succes. Ik heb het geluk dat ze mij regelmatig grotere bands aanbieden, dus ik zal zeer zeker vaker grote namen naar Nederland halen. En voor maar €25 kan je er in Tilburg nog bij zijn. Normaal gesproken zijn dit soort concerten veel duurder, maar door goed onderhandelen hebben we het nog een beetje betaalbaar kunnen houden. Dat is toch wel mijn streven…”

Deel: