[[Lisa Lois]], de winnares van [[X Factor]] dit jaar, heeft met haar debuut single ‘Hallelujah’ de best verkochte single van 2009. In de jaarlijsten van GFK is de cover van [[Leonard Cohen]] op de eerste plaats geëindigd. Lisa zong tijdens de finale van X Factor in mei haar single ‘Hallelujah’ die in de week erna meteen op de eerste plek in de single charts terecht kwam. De single heeft vervolgens 10 weken lang de eerste plek van de single charts bezet gehouden. ‘Hallelujah’ staat sinds begin mei nog steeds hoog in de single charts. [[Krezip]], de band die dit jaar afscheid nam na elf jaar, eindigde op nummer 5 in de Single Top 100 van 2009 met de afscheidssingle ‘Sweet Goodbyes’. Deze single is tevens de meest gedraaide single van 2009 – tot nu toe. Krezip scoort ook goed met haar Best Of album welke ook op nummer 5 is geëindigd in de Album Top 100 van 2009.

Deel: