Zangeres [[Beyoncé]] is de grote winnaar geworden bij de Europese [[MTV]] Awards. De zangeres ging donderdag met drie MTV Europe Music Awards naar huis. De voormalige [[Destiny’s Child]]-zangeres won de awards voor beste nummer (Halo), beste video (Single Ladies) en beste vrouwelijke artiest. [[Lady Gaga]], de zangeres die vijf keer genomineerd was, won de award voor beste nieuwkomer. Beide sterren zijn te zien in Beyoncé’s nieuwe clip ‘Video Phone’. [[Eminem]] had ook succes; hij sleepte de award voor beste mannelijke artiest in de wacht, [[Tokio Hotel]] ging naar huis met het beeldje voor de beste groep en U2 won de award voor beste live act. Rapper [[Jay-Z]], getrouwd met Beyoncé, ging aan de haal met de prijs voor beste urban act, [[Green Day]] werd verkozen tot beste rock act, [[Placebo]] nam de EMA voor beste alternatieve act in ontvangst en de Turkse rap/rockers van MaNga werden uitgeroepen tot beste Europese act. Ook [[Linkin Park]] viel in de prijzen, de band kreeg de prijs voor beste ‘world stage’ optreden. Voor [[Kings of Leon]] was het waarschijnlijk een minder geslaagde avond. De band was in vijf categorieën genomineerd maar viste vijf maal achter het net. De MTV EMA’s werden in 1994 voor het eerst uitgereikt, en vond dit jaar plaats in Berlijn waar uitgebreid stilgestaan werd bij de val van de muur. Het twintigjarige jubileum van de hereniging van Oost en West Duitsland wordt groots gevierd. [[U2]] gaf speciaal voor deze gelegenheid een bijzonder concert voor de [[Brandenburger Tor]].

Deel: