Het album Love For Lunch van de Nederlandse urban jazz band [[Gare du Nord]] wordt komende maand in Berlijn onderscheiden met een gouden plaat. Voor de band rond oprichters Barend Fransen en Ferdi Lancee betekent dit het vierde edelmetaal op rij sinds 2007. Het is voor het eerst in Nederland dat een artiest in twee jaar tijd vier maal goud behaald voor vier verschillende albums. Het in 2001 opgerichte Gare du Nord is met hun mix van jazz, blues en soul sinds 2007 uitgegroeid tot een vaste waarde in de Nederlandse muziekwereld. In dat jaar brak de band door naar het brede publiek met het album Sex ‘n’ Jazz, opvallend visueel vormgegeven door mode ontwerpster [[Marlies Dekkers]]. Sinds het verschijnen stond het album 100 weken in de albumcharts en leverde goud, platina en vervolgens dubbel-platina op.

Goud was er dat jaar ook voor het album (In garedunord_search of) Excellounge. Dat resulteerde in een platencontract met Blue Note. Het debuutalbum Jazz In The City voor het befaamde jazzlabel behaalde in 2008 de gouden status. Met het in mei 2009 verschenen album Love For Lunch, wederom voor Blue Note, behaalt Gare du Nord nu voor de vierde maal in twee jaar tijd edelmetaal. In de Nederlandse muziekwereld is het niet eerder voorgekomen dat een artiest deze prestatie levert. Het gouden album zal medio november aan de band worden uitgereikt tijdens de videopnamen van de nieuwe single Berlin Beat in Berlijn. Gare du Nord tourt momenteel langs de Nederlandse popclubs en theaters en treft voorbereidingen voor een Europese tour in 2010..

Deel: