Wat moet je toch een geluk hebben als je in Nederland geboren bent, maar toch in de Verenigde Staten met regelmaat mag samen spelen met [[Sarah Bareilles]], [[Katy Perry]], [[John Mayer]] en [[Jason Mraz]]. [[Laura Jansen]] verhuisde negen jaar geleden naar de States, na afgestudeerd te zijn aan het Rotterdamse conservatorium, en kwam na enkele omzwervingen terecht in Los Angeles, waar ze met eerdergenoemde artiesten mocht spelen in de Hollywoodse club ‘Hotel CafĂ©’. Samen met [[Joshua Redin]] trad ze zelfs op op de bruiloft van [[Ellen DeGeneres]]. Twee EP’s later werd ze door [[John Ewbank]] ontdekt en naar Nederland terug gehaald, waar de twee EP’s worden samengevoegd tot ‘Bells’, die door Universal snel werd opgepikt en uitgebracht.

Anderhalve maand geleden kwam ‘Bells’ dan uit, en direct als openingsnummer komt Jansen met een cover van de [[Kings of Leon]], ‘Use somebody’. In een rustige romantische stijl maakt Laura er een heel ander nummer van, en ‘The end’ hoor je dan ook al met regelmaat op de landelijke radio, net als haar single ‘Single girls’. Veel van haar nummers doen denken aan [[Maria Mena]], ook de country-invloeden van de tijd die ze in Nashville woonde hoor je terug op het album. Titeltrack ‘Bells’ gaat over de heimwee naar de Nederlandse kerkklokken, vandaar dat Jansen ook met regelmaat terug komt naar ons kikkerlandje. ‘Elijah’ is misschien het nummer wat nog een beetje hitpotentie heeft, in Nederland zowel als aan de overkant van de plas. Het is echter wel het nummer dat een beetje overgeproduceerd buiten de rest van de plaat valt. Misschien is de CD al met al toch iets te lieflijk voor de Nederlandse markt, want ook na enkele keren luisteren weigeren de nummers te blijven hangen. (5/10)

Deel: