[[Pete Doherty]] gaf afgelopen week een privé optreden aan een jonge fan nadat deze vanwege zijn jonge leeftijd uit het publiek werd gezet bij een optreden. De tiener werd gevraagd voor een prive-show na een geheim optreden van Doherty’s band [[Babyshambles]] als goedmakertje van Doherty voor het optreden van de beveiliging. Pete overhandigde de fan zijn notitieboekje en vroeg deze om een setlist, waar na hij vijf nummers speelde voor hem en zijn meegereisde moeder. Het prive-concert duurde een uur, en was verbazingwekkend volgens de fan. ‘Hij liep rond in de ruimte, spelend op zijn gitaar alsof hij aan een menigte van duizenden bespeelde,’ volgens de gelukkige fan.

Dit is niet de eerste keer Pete zijn vriendelijkheid heeft getoond naar zijn fans. Afgelopen juli, speelde de rocker op een wake voor een 16-jarige aan kanker overleden fan. De 30-jarige Doherty ontmoette Daniel Squires backstage bij een concert en had hem zijn telefoonnummer gegeven, de doodzieke tiener vertellend hem te bellen wanneer hij maar wilde. Na Daniel’s overlijden, bezocht Pete diens begrafenis, om voor de rouwende nabestaanden een onvoorbereid optreden te geven in de plaatselijke bar. Lynette Gale, manager van de Golden Lion, waar het optreden werd gehouden, verkondigde dat Doherty er op stond een concert ter nagedachtenis voor Daniel te geven, iets wat de herdenking erg speiciaal maakte.

Deel: