Het [[Eurovisie Songfestival]] moet het voortaan doen zonder [[Tsjechië]]. Het land wil niet meer meedoen aan het liedjesfestijn. Er is in het land te weinig belangstelling voor het muziekevenement, liet de Tsjechische organisatie zogevraagd weten. Tsjechië maakte pas in 2007 zijn debuut op het zangfestijn. Tijdens de halve finale in mei dit jaar eindigde de Tsjechische zigeunergroep [[Gipsy.cz]] op de laatste plaats met nul punten. Het was de eerste keer in vijf jaar dat een land geen enkel punt kreeg tijdens de halve finale. Ook in 2007 en 2008 slaagde het Oost-Europese land er niet in de finale te halen. Twee jaar geleden eindigde de inzending ([[Kabat]]) ook op de laatste plek tijdens de kwalificatieronde. Zusterland [[Slowakije]] zond afgelopen keer na een pauze van elf jaar weer een artiest naar het Eurovisiesongfestival.

Deel: