Iedere dag tipt Maxazine zijn lezers over wat er die dag te doen is op het gebied van muziek. Concerten, festivals of wellicht iets heel aparts. Dagelijks wordt er één concert of festival uitgelicht waar vreemd genoeg nog kaarten voor verkrijgbaar zijn. Voor de last minute beslisser, die vandaag nog een gezellige avond wil hebben! Vandaag tipt Maxazine: Blaudzun in Metropool.

Concerttip zondag 11 november: Blaudzun in Metropool

‘_UP_’
‘_UP_’ is het derde deel in de Jupiter-reeks waar Blaudzun sinds het najaar van 2016 mee naar buiten is getreden. Het is een volwaardige plaat die niet zonder de eerste twee delen had kunnen bestaan. Of zoals Johannes Sigmond het zegt: “Als ik het vergelijk met een schilderij is ‘_UP_’ het middendeel en zijn de andere twee de zijpanelen. ‘Jupiter part 1 en 2’ lijken haast studies om te erachter te komen wat ik echt wilde maken.” Want naast het slot van het drieluik is ‘_UP_’ ook een duidelijke afwijking van het oorspronkelijke idee. Johannes: “Ik ben erachter gekomen dat ik van iets rijpere wijn houd. Niet van de eerste oogst.”

De ultieme balans
Eerste single ‘_hey now’ die in de eerste week van januari uitkwam werd meteen Top Song bij Radio 2 en belandde wereldwijd van Mexico tot IJsland, van Argentinië tot Denemarken in belangrijke Spotify-playlisten. Johannes: “Ik heb dat nog nooit gehad met een track, ook niet met ‘Promises Of No Man’s Land’. Ik ben er erg blij mee.” Het is veelzeggend dat ‘_hey now’ een jaar na de single ‘Mud’ is verschenen. Johannes: “Je moet nooit in de modder blijven liggen, maar je moet doorgaan. Naar boven kijken. Vandaar ook de albumtitel: _UP_. Het is een positieve plaat in tijden van donkerheid. In deze plaat zit levenslust.”

Deel: