De Amerikaanse rockband The Gaslight Anthem komt deze zomer voor een heel bijzondere show naar 013. De band uit New Jersey zal op vrijdag 27 juli op het podium in Tilburg het alom geprezen hit album ‘The ’59 Sound’ integraal spelen voor het tienjarig jubileum.

‘De zonen van Springsteen’, zo zijn de jonge honden van The Gaslight Anthem al eens genoemd. En toegeven, het uitermate populaire viertal uit New Jersey steekt niet onder stoelen of banken geïnspireerd te zijn door The Boss. Dat hoor je duidelijk terug in het rauwe, soulvolle geluid. In 2008 maakte het grote publiek kennis met de band door het verschijnen van ‘The ’59 Sound’. In de jaren die daarop volgde bewees de band een absoluut blijvertje te zijn met sterke albums als ‘Amercian Slang’ en ‘Handwritten’.

Omdat het album zijn tienjarige jubileum viert komen de heren op vrijdag 27 juli 013 ‘The ’59 Sound’ integraal te spelen. Natuurlijk is een feestje is niet compleet zonder vrienden. Daarom neemt de band The Flatliners mee als support voor een stevige portie grungy punkrock mét hoog meezinggehalte. Het laatste album ‘Inviting Light’ van het Canadese viertal staat vol met meezinganthems in de lijn van Pearl Jam en Against Me! Matthew Ryan zal de avond openen.

Deel: