Met Arbeid Adelt! maakt hij al sinds begin tachtiger jaren 45- en 33-toerenplaten, maar nu gaat Marcel Vanthilt het op eigen benen proberen. ‘CA$HCA$H’ is een enerverend debuutalbum met daarop tien slijpschijfscherpe tracks die Vanthilt samen met producer Arne van Petegem (o.a. Moss, Clean Pete, Willow) opnam in de Antwerpse Silent Face Studio. De gelijknamige eerste single verscheen vandaag en het album is nu verkrijgbaar als pre-order.

Marcel Vanthilt is een van de meest markante Belgische radio- en televisiepresentatoren van de afgelopen decennia. Na zijn doorbraak als presentator van het tv-programma Roodvonk in 1983 maakte Vanthilt diverse programma’s voor onder meer MTV, VTM en Studio Brussel en is hij niet meer weg te denken van de Belgische beeldbuis.

Bloed kruipt echter waar het niet gaan kan en Marcel Vanthilt stort zich nu op zijn carrière als solo artiest. Met de groep Arbeid Adelt! heeft Vanthilt een glansrijk oeuvre opgebouwd en met het meest recente album ‘Slik’ uit 2015 oogstte de groep lovende recensies en sleepten zij een Music Industry Award nominatie in de wacht. Ook als duo met Ad Cominotto en met de groep Z bracht Vanthilt de afgelopen jaren muziek uit maar nu, op zestigjarige leeftijd, verschijnt dan eindelijk zijn eerste volwaardige solo album op eigen titel.

Op ‘CA$HCA$H’ wordt Marcel Vanthilt ondersteund door muzikanten Serge Feys (TC.Matic, Arno), Kristof 4T4 Michiels (Hof van Commerce, Meneer Michiels), Thomas Vanelslander (Gorki), Andrew Chi Claes (Stuff) en Leen Diependaele (Samowar, De Roovers) die er samen voor zorgen dat ‘CA$HCA$H’ een catchy en uitermate aanstekelijk album geworden is.

Deel: