Op 6 april 2018 verschijnt het langverwachte debuutalbum van Tom Misch getiteld ‘Geography’. De eerste single ‘Movie’, een melodische ode aan de liefde geschreven door Tom en zijn muzikale zielsverwant Carmody en waarop ook zijn zus Polly Misch is te horen, is inmiddels uit.

‘Geography’ laat zich beluisteren als een ontdekkingstocht over muzikale paletten en is vernoemd naar Toms passie voor genres als disco, soul, hiphop en jazz. Het is een eclectische mix van stijlen waarin zijn kwaliteiten als songwriter en zanger duidelijk naar voren komen. Zo neemt hij op de meeste nummers zelf de zanglijnen voor zijn rekening.

‘Movies’ is hiervan het perfecte eerste voorproefje. De inspiratie voor ‘Movies’ haalde Tom uit oude films. Van de clip tot het artwork. Het groeide uit tot een waar kunstproject waarbij hij zijn hele familie betrok. Zo zijn in de clip beelden van Toms grootouders te zien en ontwierp zijn moeder Carol het artwork voor de single.

De indrukwekkende carrière van DIY-er Tom Misch is de afgelopen jaren in een stroomversnelling gekomen: meer dan 120 miljoen streams op Spotify en Apple, steun van radiocoryfeeën als Zane Lowe en Annie Mac van de BBC, optredens op Somerset in Londen en in Nederland op Into The Great Wide Open en in een uitverkochte Melkweg in Amsterdam. Op 14 maart 2018 komt Tom Misch terug naar Nederland en speelt dan wederom in de Melkweg.

Deel: