16 en 17 november is het feest in Amstelveen! Een extreem muzikaal weekend en jij kan daar bij zijn. Op 16 november staat Hallo Venray in P60 en een dag later wordt het podium gevuld door een all star formatie tijdens ‘The Velvet Underground & Nico’. En jij kan daar bij zijn, want in samenwerking met P60 kan je een weekend vol muziek winnen in P60!

Hallo Venray

Hallo Venray bestaat 30 jaar en viert dat met een album dat feller en urgenter klinkt dan ooit tevoren. De titel van het album is ‘Where Is The Funky Party?’ en Hallo Venray geeft zelf het antwoord. Het swingt, het schuurt, het is monter en melancholiek tegelijk.

In de zomer van 2016 reisden Henk Koorn, Peter Konings en Henk Jonkers samen met JB Meijers af naar het zuiden van Frankrijk om daar in een studio aan de voet van de Mont Ventoux in een razend tempo Where IsThe Funky Party? op te nemen. Het resultaat is werkelijk voortreffelijk of gewoon wat je mag verwachten van misschien wel de beste liveband van Nederland.

The Velvet Underground & Nico

50 jaar geleden debuteerde The Velvet Underground met ‘The Velvet Underground & Nico’, een van de meest invloedrijke albums uit de rockgeschiedenis. Op vrijdag 17 november wordt deze plaat integraal gespeeld in P60 in Amstelveen door een all-star gelegenheidsformatie bestaande uit:

Carol van Dyk (Bettie Serveert)
Maurits Westerik (bewilder)
Henk Koorn (Hallo Venray)
Jerry Hormone (The Tambles)

Het album dat ten tijde van de release maar weinig succesvol was, maar toch uitgroeide tot een van de meest invloedrijke rockalbums aller tijden. Met de iconische bananenhoes van Warhol en elf tracks waarbij rock-‘n-roll en avant-garde elkaar afwisselden. De plaat die met haar rauwe, unieke sound het verloop van de muziekgeschiedenis veranderde en artiesten uit diverse generaties (nog steeds!) inspireerde, zoals David Bowie, The Kinks, The Rolling Stones, Joy Division en Sonic Youth. Het stuk vinyl dat de meeste muziekliefhebbers kapot gedraaid en verfomfaaid in hun platencollectie hebben staan.

Op 16 november komt Hallo Venray naar P60 en een dag later wordt ‘The Velvet Underground & Nico’ gespeeld. Jij kunt kaarten winnen voor beide concerten! Like Maxazine en deel dit bericht op je tijdlijn, wellicht wil jij dan  kaarten voor beide concerten!*

*Deelnemers aan de prijsvraag winnen ieder 2 kaarten voor Hallo Venray (16 november) en 2 kaarten voor  ‘The Velvet Underground & Nico’ (17 november).

Deel: