De zanger van de Canadese band The Tragically Hip, Gordon Downie, is op 53-jarige leeftijd overleden. Dat bevestigden zijn familie via een brief die zij op Twitter plaatsten.

The Tragically Hip was een zeer succesvolle band in Canada en daarbuiten. De band werd opgericht in 1983. The Tragically Hip, door fans ook wel aangeduid als The Hip, brachten in hun lange muziekcarrière niet minder dan veertien studio-albums uit, twee live-albums en 54 singles. Hun muziek wordt omschreven als ‘donker en enigmatisch’. Haar hoogtepunt kende de groep begin jaren ’90 met platen als ‘Road Apples’, ‘Fully Completely’ en ‘Day For Night’. De band had ook een grote live reputatie die mede te danken was aan de excentrieke frontman. In 2005 werden ze opgenomen in de Canadian Music Hall of Fame. Downie bracht tussendoor ook solo albums uit.

Vorig jaar werd in mei bekend dat Gordon Downie een terminale hersentumor had. The Tragically Hip planden vervolgens een afscheidstournee. Hun laatste concert vond plaats op 20 augustus vorig jaar in hun stad van herkomst: Kingston, Ontario. Het concert werd live uitgezonden op de Canadese televisie. Het allerlaatste nummer was hun allergrootste hit – ‘Ahead By A Century’.

Deel: