Iedere dag tipt Maxazine zijn lezers over wat er die dag te doen is op het gebied van muziek. Concerten, festivals of wellicht iets heel aparts. Dagelijks wordt er één concert of festival uitgelicht waar vreemd genoeg nog kaarten voor verkrijgbaar zijn. Voor de last minute beslisser, die vandaag nog een gezellige avond wil hebben! Vandaag tipt Maxazine: The Sisters of Mercy in Paradiso

Concerttip woensdag 27 september: The Sisters of Mercy in Paradiso

The Sisters of Mercy leent zijn naam van het gelijknamige nummer van Leonard Cohen, maar daar houdt de vergelijking met de overleden zanger dan ook meteen weer op. Vanaf begin jaren ’80 is de Engelse band een bepalende factor in de new wave scene. De band was toentertijd een van de eerste die veelvuldig gebruik maakte van een drumcomputer, die de naam Doktor Avalanche kreeg. Het meest recente album ‘Vision Thing’ stamt uit 1990, maar klinkt nog immer tijdloos.

Anno 2017 is frontman Andrew Eldritch het enige overgebleven originele bandlid. Doktor Avalanche, die bij zijn introductie slechts vier geluiden kon fabriceren, is ingeruild voor een moderner exemplaar met meer mogelijkheden. Concerten zijn onveranderd indrukwekkend en met klassiekers als ‘Temple Of Love’ en ‘This Corrosion’ en ‘More’ maakt The Sisters Of Mercy hun cultstatus meer dan waar.

Meer info en tickets vind je hier.

Deel: