013 heeft al vaker de eer gehad om de grootsten der aarde naar Tilburg te halen, maar in november kunnen ze daar een nieuwe naam aan toevoegen. Op die dag komen Kool & The Gang naar het Tilburgse poppodium voor de enige headlineshow in Nederland.

Met wereldwijd meer dan 70 miljoen platen verkocht, kan men met recht zeggen dat Kool & The Gang behoort tot de allergrootste namen in de soul en funk. De groep – in 1964 begonnen als Jazziacs – brak door met hun bijdrage aan de film ‘Saturday Night Fever’. Maar dat was pas het begin van het succes. Met gigantische hits als ‘Celebration’, ‘Get Down On It’, ‘Cherish’, ‘Ooh La, La, La (Dancing Song), ‘Joanna’, ‘Fresh’, ‘Ladies Night’ en nog veel meer, rijgt de groep succes aan succes. Ook in Nederland zijn de hits niet van de radio te slaan en worden ze zelfs nu nog steeds veel gedraaid.

Door de jaren heen zijn er veel wijzigingen in de groep geweest, maar de broers Ronald en Robert ‘Kool’ Bell zijn nog steeds van de partij. Evenals drummer George Brown en alt-saxofonist Dennis Thomas, die ook vanaf 1964 in de band zitten. Maar ook oudgedienden zoals toetsenist Curtis ‘Fitz’ Williams (sinds 1982), trompettist Michael Ray (sinds 1979) en gitarist Shawn McQuiller (sinds 1991) zijn nog steeds te bewonderen in Kool & The Gang. De vocalen komen tegenwoordig van Lavell Evans. De show van Kool & The Gang in 013 is de enige headline show in Nederland.

Kool & The Gang
Zondag 5 november 2017 | aanvang 20:30 | zaal open 19:00
Tickets € 35,00 (excl. servicekosten) | Main Stage | Voorverkoop vanaf zaterdag 22 juli om 10.00
013, Veemarktstraat 44, Tilburg, www.013.nl

Deel: