Deze maand verschijnt het langverwachte nieuwe album van Rico & Sticks, het eerste gezamenlijke album sinds Opgezwolle’s ‘Eigen Wereld’ uit 2006. Het album ‘IZM’ is geheel geproduceerd door Kubus, bestaat uit veertien nieuwe tracks en wordt in het najaar live gespeeld op de Nederlandse podia.

‘IZM’ is divers en experimenteel, maar ook de ‘makkelijkste plaat’ die Rico & Sticks maakten. In zoverre dat het minder ploeteren en werken was, maar juist voortkwam uit plezier en ontspannen studiosessies. Alle sessies vonden plaats bij Kubus, de producer waarmee de mannen al 15 jaar werken in wisselende samenstellingen. In 2004 verscheen het klassieke ‘Buitenwesten’ album van Kubus gevolgd door het album ‘Microphone Colossus’ met Sticks. In 2011 bracht Rico met Kubus het vervreemdende ‘DMT’ album uit en een jaar later was daar ‘Microphone Colossus 2’.

Na een optreden op het Lowlands hoofdpodium in 2015 volgden in 2016 een uitverkochte HMH-show en een uitgebreide tour langs de poppodia. Rico & Sticks brachten divers Opgezwolle vinyl én een carrière-omvattende boxset uit en sloten het jubileumjaar samen met Typhoon af in de Ziggo Dome. Hierna zijn ze met Kubus hard gaan werken aan nieuw materiaal dat nu het licht ziet.

Op 21 juli is het eindelijk zover en zijn Rico & Sticks, elf jaar na het laatste gezamenlijke album, weer terug met nieuwe muziek. Vervreemdend, persoonlijk en associatief, funky, introspectief, humoristisch, en kritische hiphop met hier en daar invloeden uit acid, hardcore, reggae, techno en meer. Het lijkt weer helemaal nergens op. DIT ‘IZM!’

TRACKLIST ‘IZM’
01. ‘Sneakers Fris’
02. ‘Dit Is Wat Ik Weet’
03. ‘IZM & Fakkels’
04. ‘Nou En’
05. ‘Uggelie’ ft. Freez
06. ‘Pinguïn’
07. ‘Hoort Erbij’
08. ‘Je Denkt Te Veel’
09. ‘Fokkop’
10. ‘IZM’
11. ‘We Zijn Hier Niet’ (Kapuzenpulli remix)
12. ‘Libi Do Basi’
13. ‘Wat Nog Meer’ ft. Freez
14. ‘Kakt In Skit’

De kaarten voor de najaarstour zijn per direct verkrijgbaar.

NAJAARS TOUR
06-10 Hedon, Zwolle
13-10 Annabel, Rotterdam
19-10 Paard van Troje, Den Haag
20-10 Paradiso, Amsterdam
28-10 TivoliVredenburg, Utrecht
03-11 Oosterpoort, Groningen
17-11 Effenaar, Eindhoven
18-11 Doornroosje, Nijmegen
24-11 Metropool, Hengelo

Deel:

Comments are closed.