Niemand minder dan GANZ sluit de zaterdagavond op Festival Mundial in stijl af. Hij zet de mainstage in de Fontys Koepelhal ongetwijfeld in lichterlaaie! Met zijn verrukkelijke bass en beats geïnjecteerd met hiphop-invloeden, overgoten met een dikke laag R&B smoothness, is het smullen geblazen.

Dit jonge talent past als geen ander in de verrassende line-up vol oude bekenden, nieuwe namen en bruisende feestjes. De man achter GANZ is de 24-jarige Jordy Saämena. Zijn muziek is een fijne melange van bass, beats, sexy R&B invloeden en hiphop. Zijn remix van ‘Hyperparadise’ by Hermitude van de populaire Australische dj Flume (bekend van ‘Never Be Like You’) werd zó goed ontvangen dat zijn buitenlandse carrière meteen als een speer ging. Binnen 6 dagen was de track op Soundcloud 300.000 keer geluisterd.

Als kind luisterde GANZ vooral naar hiphop, oude soul en garage. Hij leerde drummen en droomde er altijd van om zelf de muziek van begin tot eind in elkaar te zetten. In 2012 begon hij aan de opleiding Electronic Music aan het conservatorium in Haarlem. Hier werd hij verliefd op het elektronische genre bass en begon te produceren onder de naam GANZ. Zijn muziek ging zo hard dat hij het conservatorium niet afmaakte en besloot al zijn tijd in zijn eigen muziek te stoppen. En daar zijn we hem enorm dankbaar voor!

Tickets scoor je via de website van Festival Mundial. Je vindt het leukste festival van Nederland op 24 en 25 juni in de Spoorzone in Tilburg. De line-up is bijna compleet. Check ‘m hier!

Deel: