De eenmalige editie van Nirwana Live kon niet zonniger beginnen. Een klein festival maar groots opgezet. Met een temperatuur van rond de vijfentwintig graden druppelden de mensen langzaam binnen. Maar ook een temperatuur die veel mensen waarschijnlijk op terras of water hield. Daarnaast was een groot gedeelte van Lierop afgesloten door de rally wedstrijd die toegangswegen blokkeerde naar het festival. De opkomst was minder dan verwacht.

Rondé, een vijfkoppige band uit Utrecht, opende dit twee daagse festival. Het publiek dat aanwezig was genoot zichtbaar van het enthousiasme dat de zangeres uitstraalde. Na een korte ombouw van het podium, wat er slechts één was maar waar zeer zeker niet op bezuinigd was, stond het publiek klaar voor Blaudzun. Ondanks dat de zon nog vol op het podium scheen bracht hij een geweldige show.

Het leek de mensen niet te deren dat het podium tussen de acts omgebouwd moest worden. Ondertussen verzamelden zich veel fans zich voor het podium om Racoon te zien en horen. Wat ingetogener dan eerdere bands maar met een eigen lichtshow brachten ze oude en nieuwe nummers ten gehore.

De afsluiter deze dag was Chef’Special, een band die zijn naam eer aandeed met een spectaculaire vuurshow. Het aanwezige publiek sprong, danste en zong mee met de door hun gebrachte songs. Een terechte afsluiter van de eerste dag Nirwana Live.

De tweede dag was tropisch warm, maar toch was de aanstroom mensen groter dan de dag ervoor. De schaarse schaduwplekken werden dan ook snel ingenomen door de aanwezige bezoekers. Heavn opende deze warme dag het festival. Halverwege de set nam de hitte beslag van de computers waardoor ze genoodzaakt waren om akoestisch verder te gaan, wat gewaardeerd werd door het publiek.

The Pilgrims traden na 18 jaar voor het eerst weer op bij een festival. De reden hiervoor is dat ze voornamelijk theateroptredens doen. De mix van punk en rock & roll trok voornamelijk de oudere garde van het publiek.

Miss Montreal gaf, ondanks de hitte, een energieke show. De hitte leek Sanne Hans niet te deren. Ze maakte er zelfs gebruik van om het publiek enthousiast te krijgen. Zoals ze zei; “Voor die zweetoksels is maar een oplossing, armen omhoog”. Ondanks dat het 30 graden was, wist Miss Montreal dan ook het publiek aan het springen, dansen, zwaaien en zingen te krijgen.

Caro Emerald had deze avond haar laatste show voor haar 6 maanden zwangerschapsverlof. Ondanks dat ze zwanger was gaf ze vol overgave haar show. De zon was inmiddels onder maar de warmte bleef goed hangen tussen de duizenden mensen.

Marco Borsato als afsluiter van dit tweedaagse festival. Veel fans die voor hem gekomen waren, zowel jong als oud. Ondanks dat hij een concert van de dag ervoor afgezegd had doordat het verlies van zijn schoonmoeder op zijn stem geslagen was, wilde hij koste wat kost op Nirwana Live staan. In zijn zang was het te horen doordat hij toch enige octaven lager zong dan normaal, maar dat deed niets af aan de show die hij hier met zijn volledige orkest gaf.

Nirwana Live, een festival wat op de eerst dag geen goede vooruitzichten had qua bezoekersaantal, heeft het op de tweede dag dubbel en dwars goed gemaakt.

Foto’s (c) Josanne van der Heijden

Deel: