Royal Blood stapte drie jaar geleden de rockwereld binnen en liet toen al een verpletterende indruk achter met hun gelijknamige debuutalbum. Het tweede album komt volgende maand uit en in november staan de twee Britten in AFAS Live. Royal Blood in Paradiso zal waarschijnlijk de laatste keer zijn.

Royal Blood

Hoewel het geluid van Royal Blood enorm groots is, kun je nauwelijks van een band spreken. Zanger/bassist Mike Kerr en drummer Ben Thatcher zijn als duo verantwoordelijk voor het enorme dikke geluid wat Royal Blood zo typeert. Bij de eerste tonen van ‘Where Are You Now’ werd al duidelijk dat het publiek naar Paradiso was gekomen om zich niet bezig te houden met de tussenstand van de voetbalfinale. Telefoons werden vooral gebruikt om de gigantische moshpits te filmen.

How Did We Get So Dark?

Ook de nieuwe tracks, van het nog te verschijnen album, werden met open armen ontvangen. ‘Lights Out’, ‘Hook, Line & Sinker’ en albumtitel ‘How Did We Get So Dark’ beloven veel goeds. Het blijft een fenomenaal gezicht om de twee Britten met zoveel gemak op het podium te zien staan. Zelfs een klein foutje was niet te ontdekken bij het stel. Thatcher komt in de buurt van 400 aanslagen per nummer die allemaal strak en raak zijn. Kerr heeft een flink aantal basgitaren meegenomen die het geheim weergaven van het typische geluid. Hoewel er geen gitarist te zien is, hoor je soms overduidelijk de gitaarriffs. Een basgitaar met twee lage bassnaren en twee hoge gitaarsnaren is bij enkele nummers het geheim.

Albumhits als sloopkogels

Het laatste deel van de set was het teken voor Mike Kerr om het publiek nog gekker te maken. Slechts wat armgebaren of “Come on Paradiso!” roepen werkte als een rode lap op een stier. Zelden zal er een grotere moshpit hebben gedraaid in de grote zaal dan dat wat Royal Blood veroorzaakte. Als een sloopkogel werden ‘Figure It Out’, ‘Ten Ton Skeleton’ en natuurlijk ‘Out Of The Black’ gebruikt voor het afbreken van de zaal.

Na een uur waren de heren alweer klaar, maar was iedereen ook wel opgelucht dat ze een frisse neus konden gaan halen. Royal Blood gaf woensdagavond één van de betere rockshows weg van de afgelopen jaren. Heel Amsterdam liep teleurgesteld naar huis, behalve de 1500 geluksvogels die Paradiso verlieten.

Op 16 juni komt ‘How Did We Get So Dark’ uit en op 10 november staan de heren in AFAS Live.

Foto’s: Armand Hoogland

Nog meer foto’s op onze Facebookpagina

Deel: