Iedere dag tipt Maxazine zijn lezers over wat er die dag te doen is op het gebied van muziek. Concerten, festivals of wellicht iets heel aparts. Dagelijks wordt er één concert of festival uitgelicht waar vreemd genoeg nog kaarten voor verkrijgbaar zijn. Voor de last minute beslisser, die vandaag nog een gezellige avond wil hebben! Vandaag tipt Maxazine: Johnny Hates Jazz in De Vorstin

Concerttip vrijdag 19 mei: Johnny Hates Jazz in De Vorstin

De aparte bandnaam vindt zijn oorsprong bij de zwager – Johnny – van bandlid Mike Nocito, die inderdaad een grondige hekel aan jazz heeft. Johnny Hates Jazz bestaat uit singer-songwriter Clark Datchler (vocals, keyboards) en producer Mike Nocito (bass guitar). De twee ontmoetten elkaar in de jaren tachtig toen Clark zanger was van de band Hot Club en door zijn manager werd voorgesteld aan de jonge producer Mike. Dit bleek een match made in heaven want samen creëerden zij een muzikale sound die de grondslag vormt wat het typische Johnny Hates Jazz-geluid.

In 1985 bracht Johnny Hates Jazz hun eerste single ‘Me And My Foolish Heart’ uit. Hoewel dit niet direct een commercieel succes was, kregen ze wel flink wat airplay en werd het door Sounds Magazine uitgeroepen tot plaat van de week. Clark klom meteen weer in de pen en met ‘Shattered Dreams’ scoorde Johnny Hates Jazz wereldwijd succes. Hierna volgde al snel de ene na de andere hit.

Ondanks het grote succes besloot Clark de band in 1988 te verlaten. Het duurde vervolgens 21 jaar tot de twee mannen elkaar weer spraken en besloten een nieuw Johnny Hates Jazz album op te nemen. De eerste single hiervan werd meteen een grote hit in Engeland en Duitsland. De mannen zijn op dit moment wederom bezig aan een nieuwe EP die later dit jaar moet uitkomen.

Meer info en tickets vind je hier

 

Deel:

Comments are closed.