Iedere dag tipt Maxazine zijn lezers over wat er die dag te doen is op het gebied van muziek. Concerten, festivals of wellicht iets heel aparts. Dagelijks wordt er één concert of festival uitgelicht waar vreemd genoeg nog kaarten voor verkrijgbaar zijn. Voor de last minute beslisser, die vandaag nog een gezellige avond wil hebben! Vandaag tipt Maxazine: Bettie Serveert in Paradiso

Concerttip zaterdag 22 april: Bettie Serveert in Paradiso

Bettie Serveert brengt dit najaar op hun vijfentwintigste verjaardag het gloednieuwe album ‘Damaged Good’ uit. Het liedje ‘Never Be Over’, ook terug te vinden op deze elfde langspeler, is de troepen al vooruitgesneld en is veelvuldig op de Nederlandse radio te horen. ‘De Betties’, zoals ze ook wel worden genoemd, staan sinds vier jaar weer in de grote zaal van Paradiso om het nieuwe werk ten gehore te brengen.

In 1991 ziet Bettie Serveert het levenslicht. Het daaropvolgende jaar brengt de groep rond Carol van Dyk en Peter Visser het album ‘Palomine’ uit. In zowel binnen- als buitenland wordt het vol lof ontvangen en krijgt het zelfs de gouden status. Het levert de band ook meteen optredens op, o.a. op Pinkpop en internationale tours met genre-genoten als Wilco, Jeff Buckley, Dinosaur Jr., Buffalo Tom en Belly.

Met ‘Damaged Good’ wordt het jongste album ‘Oh, Mayhem!’ uit 2013 opgevolgd. Daarop laat Bettie Serveert een als vanouds energiek, fris en brutaal geluid horen. Deze lijn is ook doorgetrokken op de aankomende release en is hiermee dan ook de passende aanvulling op het reeds imposante oeuvre van de band.

Meer info en tickets vind je hier.

Deel: