Afgelopen zaterdag kwam Robby Valentine met zijn Bizarro World Tour naar Hardenberg. Speciaal voor de gelegenheid kwam ook zanger Baz Francis uit Engeland over om het voorprogramma te verzorgen.
Robby Valentine kennen we hier in Nederland vooral van zijn eerste single: ‘Over And Over Again’. Na nog een paar single’s die hier de Top 40 halen werd het stil rond Valentine. Tenminste in Nederland, want in Japan bleef hij erg populair. In 2014 bracht hij echter Bizarro World uit en maakt sindsdien een zeer terechte comeback.

Baz Francis

De zanger van de band Magic Eight Ball brengt op 24 April zijn eerste solo album uit. Deze avond was hij dan ook alleen en speelde meerdere nummers van zijn nieuwe album. Voor iedereen in de zaal was het de eerste keer dat ze deze nummers hoorden waardoor het erg stil was omdat iedereen stond te luisteren. Uiteraard speelde Baz ook nog een aantal nummers van Magic Eight Ball maar dan akoestisch. Het publiek was erg enthousiast en na een set van drie kwartier verliet Baz Francis het podium onder luid applaus.

Robby Valentine

Niet veel later stond Robby Valentine achter het podium te wachten tot ze ook mogen. De band had er duidelijk erg veel zin in en het publiek liet intussen horen dat ze er ook helemaal klaar voor waren. Tijdens de intro rende de band dan ook, onder luid applaus, het podium op. In twee uur tijd speelde Valentine bijna het volledige ‘Bizarro World’ album uit 2014.

Tussendoor kwamen nummers uit zijn gehele carriere naar voren. Robbie bracht onder andere ‘MegaMan’ uit 1993 en sloot af met zijn grootste hit ‘Over And Over Again’ uit 1991. Tussen begin jaren negentig en 2014 had Valentine minder succes in Nederland maar ook deze nummers werden, tot groot genoegen van de fans, gespeeld. Voor het nummer ‘Angel Of My Heart’ haalde Valentine Baz Francis weer het podium op. Band en publiek genoten duidelijk van dit, voorlopig, laatste optreden van de Bizarro World Tour.

Foto (c) Filip Heidinga

Deel:

Comments are closed.