In een gezellige en goed gevulde Jupiler Stage in de 013 in Tilburg was het zaterdag avond 8 april 2017 aan Shirma Rouse om een ode te brengen aan Aretha Franklin. De Rotterdamse zangeres deed dit samen met het 17-koppige Jazz Orchestra of the Concertgebouw.

De kracht van Aretha Franklin is het om van covers fantastisch grote hits te maken. Dit jaar wordt Aretha 75 jaar en dat is een goede reden om een prachtige show te maken als eerbetoon aan deze fantastische zangeres. Hoewel Aretha dit jaar zal stoppen met zingen, komt er nog een nieuw album uit samen met Stevie Wonder.

Klokslag 8 uur begon het concert in de 013 en werd het aanwezige publiek getrakteerd op twee instrumentale nummers gespeeld door het Jazz Orchestra of the Concertgebouw. Gedurende deze twee nummers werd de toon direct gezet en werd meteen duidelijk waarom het Jazz Orchestra of the Concertgebouw zo ontzettend goed is. Daarna kwam Shirma Rouse op met ‘Respect’ en kreeg hiermee direct het publiek aan het dansen. De bigband, het achtergrondkoor en Shirma hadden er veel zin in en wisten dat ook goed over te brengen naar het publiek. Natuurlijk waren er ook momenten dat de bezoekers hun zangkunsten mochten laten horen, zo werd er bij ‘A Natural Woman’ en ‘I say a little prayer’ uit volle borst meegezongen.

Tijdens de show waren er veel solo momenten weggelegd voor leden van de bigband en kwam Shirma regelmatig erg grappig uit de hoek. Ook maakte Shirma van de gelegenheid gebruik om haar nieuwe liedje ‘Soul serenade’ te laten horen. Een klein meisje vooraan het podium wist met haar danspasjes een aantal keren Shirma’s aandacht te trekken, wat zeer aandoenlijk oogde.

Bij het door Aretha zelfgeschreven nummer ‘Dr. Feelgood (Love is a serious business)’ werd er een leuk spel gespeeld tussen Shirma, haar achtergrondkoor en de aanwezige gitarist. Tijdens dit nummer werd Shirma een aantal keer uit haar concentratie gebracht door het publiek en schoot hierdoor in de lach. Dit gaf de uitvoering van dit lied een extra dimensie.

Na ‘Bridges over troubled water’ en ‘satisfaction’ kwam er met ‘Think’ een einde aan deze ruim anderhalf uur durende show. Het publiek vroeg om een toegift en dus werd deze geweldige concertavond afgesloten met ‘Respect’. Na de show was er nog de mogelijkheid om een handtekening en foto van Shirma te bemachtigen bij de merchandise stand.

Foto’s (c) Stefanie Portegies

Deel: