Op de avond van 2 maart 2017, na verblijf in country-hoofdstad Nashville, zal Amber Kamminga met haar band hun eerste EP getiteld ‘Star-crossed Lovers’ presenteren in de Volta, Amsterdam.

Het is niet vreemd dat muziek uit Nashville in de smaak viel bij Amber Kamminga geboren in het net zo landelijke Grootebroek, populatie: 9.000. De (country)muziek van Jewel, Taylor Swift en Kacey Musgraves brachten big dreams voor de small town girl. Twee jaar lang schreef ze aan haar mooie popsongs met attitude en dat Amerikaanse randje. De muzikale reis bracht haar van Groningen tot Alkmaar en Eindhoven en van de Uitmarkt op Museumplein tot Paradiso. Het meisje uit Grootebroek had zelfs een uitstapje naar Bar Lubitsch in LA.

De band de ze om zich heen verzamelde is warmgedraaid, haar rechtenstudie is afgerond en tussendoor vond ze nog tijd voor een tinderdate of twee. Het bleek een prachtige inspiratiebron voor teksten, ‘Getting To Know You’, de eerste single van de EP ‘Star-crossed Lovers’, gaat over zulke avonden met iets te veel wijn en een man die te mooi is om waar te zijn. De single kreeg al veel lovende reacties: “To love a genre that is quintessentially American is one thing, the ability to write a track that can stand its ground is another and she pulled it off admirably. Her happy-sad vocals are a perfect fit for telling a tale” – Here Comes The Flood

Het belooft een mooie avond te worden met support-act Jordi Repkes, gastmuzikanten en veel nieuwe songs. Het evenement is voor iedereen toegankelijk, om 19:30 zullen de deuren van de Volta opengaan.

Deel: