In september maakte Marvin Dee bekend dat hij en zijn band in november en december op najaars tournee zouden gaan. Deze tour bracht ze onder andere naar De Waag in Delft en Paradiso te Amsterdam. Het concert van deze tour dat gehouden werd op 16 december in de Kroepoekfabriek te Vlaardingen zou het slotconcert van de door Maxazine gesteunde tournee zijn, ware het niet dat het eerder geplande concert dat gehouden zou worden in Utrecht werd verplaatst naar 17 december. In het voorprogramma stonden de twee bands Petrol en Abby Lies.

Abby Lies, een Rotterdamse indie-pop band, mocht de avond starten. De band, eerder al te zien tijdens het Zomerterras, bracht een aantal heerlijke catchy, sfeervol en meeslepende tracks ten gehore. Abby Lies haalt haar inspiratie uit onder andere Florence and the Machine, White Lies, Foals en The Editors. Krachtige zang, muzikaal sterk, kortom een goed begin van een avondje muziek. Vervolgens mocht de 5-koppige band Petrol haar kunsten gaan vertonen op het podium van de Kroepoekfabriek. Zij brachten heerlijke funk-jazz-rock muziek, zangeres Emmie bracht met haar krachtige stem het publiek in extase.

Na Abby Lies en Petrol tijd voor the main event: Marvin Dee! Zij begonnen hun optreden van hun ‘If Only Brief’ tour met de track ‘Soothing’, gevolgd door ‘Alive’. Ook voor wie nog niets van Marvin’s muziek had gehoord, was de hoge muzikale kwaliteit van de band verrassend. Marvin’s stemgeluid en het subtiele gitaarwerk van Rick Beekman maakten van ‘Comfortzone’ een genot voor het oor. Zo’n beetje halverwege het concert waagde de band zich aan een coversong, Paul Simon’s ’50 ways to leave your lover’. Normaal gesproken doen ze dit zelden, een cover spelen, maar deze versie klonk wel heel erg lekker.

Na ‘Dark Days’ en de afsluitende song ‘River of Love’ kwam er een eind aan dit memorabele optreden in de Kroepoekfabriek. Jammer dat er maar zo weinig mensen de weg naar deze leuke zaal konden vinden. Eén ding is zeker: dat de aanwezigen vrijdagavond meer dan waar voor hun geld hebben gekregen. Twee goede optredens van zowel Abby Lies en Petrol en de hoofdact Marvin Dee zorgden voor een avond van genieten van lekkere muziek.

Foto’s (c) Gwendolyne van Erp / Maxazine

Deel:

Comments are closed.