Het begon allemaal als een sprookje in 2001 tijdens het televisieprogramma Starmaker. Als gelijknamige band scoorde de groep een nummer 1 hit met ‘Damn, I Think I Love You’. Nadat de televisiekijkers een aantal deelnemers naar huis hadden gestemd, bleef uiteindelijk dit zevental over die samen K-otic vormden. Anna, Bart, Rachel, Bouchra, Martijn, Sita en Stefan brachten in 2001 het album ‘Bulletproof’ uit, welke het best verkochte album werd van dat jaar. Ook nadat Sita de groep verliet was het album ‘Indestructable’ goed voor 4 singles maar werd het nooit zo geliefd als het debuutalbum.

Het succes van de crowdfunding

k-otic005

Tijdens een jaarlijks barbequefeestje ontstond gekscherend het idee om een crowdfunding op te zetten om de Paradiso vol te krijgen voor een reünieconcert. Het werd op tv opgepakt door Carlo Boszhard en binnen drie dagen was het benodigde bedrag al gehaald. Het werd zo’n succes dat K-otic zelfs bijna de HMH vol wist te krijgen. Presentator van Startmaker destijds, Gijs Staverman, opende de show door doodleuk te vertellen dat de zaal helemaal uitverkocht was. De 4000 aanwezige fans stonden hem doodleuk uit te lachen, er kon makkelijk een uitverkochte Paradiso bij. Gelukkig was de sfeer uitgelaten en erg ontspannen, mede door de geweldige jaren 90 muziek vooraf het concert.

K-otic beter dan ooit

k-otic009

Dat de groep een jaar heeft mogen werken naar het concert was duidelijk te merken. Zowel fysiek als zangtechnisch was het allemaal dik voor elkaar. Nederland heeft niet eerder zo’n grote groep gehad waarbij de meerstemmigheid zo mooi op elkaar is afgestemd. Vooral bij ‘I Cant Explain’ en ‘I Really Dont Think So’ kwam deze close harmony mooi tot haar recht. Alle leden kregen ook hun eigen momentje waarbij ze tijdens een solo hun kwaliteit konden laten zien. Vooral de Lady Gaga cover ‘Born This Way’ van Bouchra was van een ongelofelijk hoog niveau. Het is duidelijk dat het kinderachtige er helmaal af is en dat heeft positieve invloed op de zangkwaliteiten van het zevental.

Comeback voor K-otic?

De grote vraag is nu of K-otic het bij 1 concert houdt, of dat er een doorstart wordt gemaakt. Gezien het speelplezier en hoge kwaliteit zou dit laatste niet eens ondenkbaar zijn, maar waarschijnlijk is het verstandiger om het bij dit hoogtepunt te houden. Je zelf laten ondersneeuwen op diverse festivals? Een clubtour in kleinere zalen? Het kan allemaal, maar de respons van het publiek in de HMH zullen ze niet snel meer krijgen. Het was een avond van herinneringen ophalen en vooral veel hits voor de echte fans. Ooit werd gekscherend het nummer ‘Onedayfly’ opgenomen als tegenhanger voor ‘Damn I Think I Love You’ maar dat is na dit concert keihard ontkracht. K-otic was zeker geen eendagsvlieg, en na 15 jaar is de groep nog springlevend.

Foto’s: Armand Hoogland

 

Meer foto’s op onze Facebookpagina

Deel:

Comments are closed.