Maar liefst 20.000 kaarten waren er verkocht voor de 2016 Outdoor-versie van Back 2 the 90’s in het Leijpark in Tilburg. 20.000 mensen die graag zo’n 20 jaar terug in de tijd wilden gaan met muziek uit de jaren ’90. Back 2 the 90’s is hét beproefde feest voor die revival, al jaren lang en het succes van de festival-reeks zorgt er dan ook voor dat de sterren steeds groter en groter worden. Zaterdag stonden dan ook niet de minste namen op het programma van het 90’s-festival in Tilburg.

Wie bij de 90’s denkt aan de opkomst van de Euro-dance en de Happy Hardcore, zit goed. Het tijdperk kenmerkt zich door de artiesten als 2 Unlimited, de Vengaboys, 2 Brothers on the 4th Floor en Twenty 4 Seven, die dan ook allemaal al één of meerdere edities op het bekende festival op het podium stonden. Ditmaal echter waren de artiesten een stuk internationaler. En groter, want aangezien de 90’s nog steeds hot zijn, worden ook de artiesten uit de 90’s steeds makkelijker naar Nederland worden gehaald. Het publiek is er namelijk klaar voor.
Back to the 90's - Bas Oeijen-1-10

Ditmaal had de organisatie groots uitgepakt. Dat mocht ook wel met 20.000 bezoekers, die zichzelf van het begin van de middag tot na middernacht weer in de 90’s waanden. Vaste waarden T-Spoon, Duna, Paul Elstak en de Party Animals werden voor deze versie aangevuld met namen als Rednex, Peter André en Coolio. Het was dan ook duidelijk te merken dat een deel van het publiek puur op de grote namen was afgekomen.

Het werd in Tilburg dan ook een feestje als nooit tevoren. Waar veel 90’s-festivals de fout ingaan structureel hetzelfde te blijven programmeren, staat Back 2 the 90’er om bekend te vernieuwen. Dat kan betekenen dat er wel eens iets minder’s bij zit en voor het optreden van Rednex werd door velen ook gebruikt voor een plaspauze of een momentje om wat te eten.

Back to the 90's - Bas Oeijen-1-28

Op het moment dat Peter André zijn grote hit ‘Mysterious Girl’ ten gehore bracht ging het publiek van voor toch achter helemaal los, en zwijmelde een groot deel van de, inmiddels 20 jaar oudere’ fans weg in de hoop dat André het nummer speciaal voor hen zou zingen.

Een uur daarvoor was het publiek al helemaal klaargestoomd, toen Coolio de soundtrack van de film ‘Dangerous Minds’ ten gehore bracht. Het optreden van de Amerikaanse rapper was met ‘Gangsters Paradise’ en ‘C U when U get there’ het absolute hoogtepunt van Back 2 the 90’s Outdoor. Wellicht een idee om hem vaker naar Nederland te laten komen, want ook de nummers van zijn laatste album ‘Hotel C.’ geven aan dan de inmiddels 52-jarige rapper nog niet klaar is, net als Back 2 the 90’s. Volgend jaar zal het festival terug komen, voor het vijfde jaar op rij. De 90’s zijn nog niet over…

Foto’s (c) Bas Oeijen, www.basoeijen.nl
Meer foto’s op https://www.facebook.com

Back to the 90's - Bas Oeijen-1-16

Deel:

Comments are closed.