Als opwarmer voor zijn tourtje door Nederland stond Matt Simons in W2 Poppodium in Den Bosch. De stad waar hij zelfs enkele jaren gewoond heeft had een bijzondere plek in zijn hart, misschien slaan de eerste regels van het nummer van de gelijknamige plaat ‘Catch & release’, “There’s a place i go to where nowone knows me”, wel daarop?

Matt Simons terug in W2 Poppodium

Bijna een jaar geleden stond hij ook op hetzelfde podium. Toen met Causes als voorprogramma (die overigens volgende week in 013 staan). Nu moet hij het alleen trekken. W2 Poppodium was niet uitverkocht, maar toch was het wel goed gezellig druk. Een knus podium met daarop zijn vaste geheel Hollandse begeleidingsband van Matt Simons. Met drums gitaar, bas en toetsen vulde ze de muziek op een goede en niet overstemmende manier aan.

mattsimons3

Nog altijd is Matt Simons charmant en toegankelijk. Zijn muziek had een warme klank waardoor het prettig in het gehoor licht. Een stemmig begin,  alleen op de piano met het nummer ‘Not Enough’. Wat hij nog niet eerder speelde, en wat verder werd opgebouwd met de gehele band. Dankzij de goede afwisseling in tempo van de songs bleef de vaart er goed in. ‘You got emotional’ was lekker uptempo. Matt verzekerde ons dat het geen warming up was, maar dat hij alle nummers speelde die ze tijdens de tour gingen doen.

mattsimons4

Rustigere nummers

Even zonder zijn begeleiding speelde hij een aantal rustige nummers. Zoals ‘Say Goodbuye’ en ‘Its You’ met mooie teksten. ‘It’s you’ komt op een nog uit te brengen album en is een song over “Angry words” met een vloek waarschuwing vooraf. Dat nummer speelde hij eerder ook al, dus zo nieuw was deze toch ook weer niet.

‘Pieces’ bracht hij op een jazzy manier waardoor het in kracht won. ‘Catch and release’ was deze avond niet super sterk. Matt kwam een paar keer met zijn stem niet lekker uit.

mattsimons11

De Engelse versie van Nielson’s song ‘Sexy als ik Dans’ was leuker en beter dan het origineel. Matt sloot uiteindelijk af met ‘Tear It Up’, een nummer over jong zijn, stom en telkens dezelfde fouten maken. Hij speelde het een versnelling hoger om met een goed gevoel huiswaarts te kunnen gaan. Zelfs wat swingend. Matt was van alle markten thuis. Dat bleek wel weer. Na afloop van het concert deed hij wederom een signeersessie. Dat was gedeeltelijk commercieel, maar zeker ook vanuit zijn eigen hart.

Foto’s (c) Hans Kreutzer, Maxazine.nl / www.kreutzer-fotografie.nl/

mattsimons12 mattsimons10 mattsimons8 mattsimons1 mattsimons9

 

Deel: