Kenny B heeft momenteel de grote lente hit te pakken met ‘Parijs’ en de timing kan niet beter. Op het hoogtepunt van je huidige succes een album presenteren is een knap staaltje PR, ongetwijfeld met militaire precisie geregisseerd door platenlabel TopNotch. Zondagavond stond Kenneth Bron in de Melkweg om met trots zijn album Kenny B te vertonen aan pers en fans.

kenny-b-melkweg-amsterdam-17-mei-2015Naast zanger en groot Bob Marley-fan is het voor de meeste mensen nog niet bekend dat Kenny B in de jaren tachtig een van de belangrijkste personen van Suriname, en indirect ook voor Nederland was. Als Politiek Commissaris van het Nationale Surinaamse leger was hij degene die de vredesonderhandeingen leidde tussen Bouterse en Brunswijk. Een muzikant met inhoud zonder gebrek aan inspiratie dus.

Een bomvolle zaal in de Melkweg vol kleurrijke types belooft een gezellige en swingende avond te worden. Naar Surinaamse gewoonten begint de show later dan gepland en speelt de 10-koppige band een heerlijk intro. Als de hoofdrolspeler op het podium verschijnt vult de zaal zich met liefde en passioneel gekrijs van de vele landgenoten van Kenneth, zelfs de band is onder de indruk van de sfeer in de kleine zaal. Al bij het tweede nummer heeft Kenny B een verrassing door met Sabrina Stark het nummer ‘Tsjaipi Lobi’ te vertolken.

Kenny verontschuldigd zich voor zijn mindere stem door de vele optredens afgelopen tijd en ook technisch is het alles behalve perfect. Maar op de een of andere manier past het ook weer bij de typische cultuur van Suriname om niet alles tot in perfectie te willen doen, als het maar met liefde gebeurt. En liefde was er zeker. Om bij de muziek te blijven; wanneer Kenny B en zijn band het bij de zuivere reggae houden zijn ze absoluut op hun best! ‘Een Man Mag Niet Huilen’, ‘Als Je Gaat’ en ‘Paramaribo’ zijn namelijk van geweldig niveau en vooral de bassist (die de broer van Ruud van Nistelrooy had kunnen zijn) speelt de beat rete-strak vanavond.

Aan het einde van de show  komt Jörgen Raymann op het podium met een verrassing. Kenneth had al gevraagd of zijn boezemvriend in het publiek zat en was lichtelijk teleurgesteld toen dat niet zo leek. Bij het betreden van het podium met een dubbel platina award kreeg de zanger het zichtbaar te kwaad. Dat hierna het prijswinnende ‘Parijs’ werd vertolkt was logisch en overbodig te zeggen dat de kleine zaal kolkte. Toch bracht het afsluitende ‘Als Je Gaat’ meer energie los bij het publiek dan de huidige nummer 1 in de Top40.

Kenny mag dan al de 50 gepasseerd zijn, hij oogt als een jonge gretige hond en straalt zoveel plezier uit dat alle imperfecties van het optreden vergeten zijn voor je buiten staat. Hij bracht Paramaribo via Parijs naar Amsterdam, en de liefde was voelbaar… Tsjaipi Lobi.

 

 

 

Deel: