Over de band tussen Liesbeth List en Ramses Shaffy zijn vele hoofdstukken geschreven. Hun levens waren decennia lang met elkaar verbonden, totdat Ramses in 2009 overleed aan kanker. Nadat Liesbeth in 2013 het Ramses Shaffy nummer ‘Ik Denk Over Je Na, Amsterdam’ opnam voor het tribute album ‘Leef!’, kwam de vraag van Shaffy’s oud-manager Menno Timmerman of ze ooit wel eens iets van zijn repertoire had vertolkt.

“Ik heb daar gewoon nooit eerder aan gedacht. Het is moeilijk om de stem van Ramses los te horen van de door hem vertolkte songs”, aldus Liesbeth List. Doordat zij een geheel eigen draai wist te geven aan haar bijdrage voor het aan Ramses opgedragen verzamelalbum, opende dat haar eigen ogen en durfde ze het aan om een aantal nummers van Ramses Shaffy te selecteren en op te nemen. Deze zijn nu verzameld op het album ‘Echo’. Het repertoire is puur gekozen op tekst: “het moet ook over mij kunnen gaan.” Op 22 mei 2015 komt het album ‘Echo’uit.

Op ‘Echo’ staan ook een paar bijzondere samenwerkingen en Ramses Shaffy is zelf is ook te horen op het album. Liesbeth koos ervoor om een live medley uit 2004 als bonustrack op het album te zetten. De duetten die ze vroeger met Shaffy zelf deed zijn nu gedaan met Frank Boeijen (‘Duet’ en ‘We Verschillen Niet’) en Peter van Benthem (‘Samen’). Een andere opvallende samenwerking is met Typhoon op het nummer ‘Ik Betaal’. Met dit nieuwe album maakt Liesbeth List een drieluik compleet.

In 1967 bracht ze het album ‘Liesbeth List zingt Theodrakis’ uit en in 1969 het album Liesbeth List zingt Jacques Brel. En nu dus Ramses Shaffy. Het is een album dat bol staat van de melancholie maar het is tevens een productie, in handen van Ton Snijders en Lené te Voortwis, zonder bombast. Persoonlijker kan het bijna niet worden. Als Liesbeth praat over de nummers die ze gekozen heeft, dan heeft ze overal een persoonlijke anekdote bij. Een eerlijk en direct album.

Deel: