Samen met het online platform Re:VERSION maakte DeWolff een nieuwe versie van twee nummers op voorgaande albums. Het resultaat, een hypnotiserende jamsessie! Het oude historisch postkantoor aan de Coolsingel in Rotterdam was het decor voor de sessie. Sinds augustus 2007 fungeert het gebouw niet meer als postkantoor. En juist in diezelfde maand werd acht jaar geleden DeWolff opgericht.

Succes
Met moeite paste Re:VERSION in het extreem drukke schema van DeWolff. Met een tour door Spanje, het aankomende festivalseizoen, de release van het nieuwe livealbum ‘Live and Outta Sight” en een clubtour langs de podia van Nederland houden de drie mannen maar weinig tijd over. Het succes van DeWolff is echter niet vreemd. De drie vuige, jonge rockers hebben zich de afgelopen jaren ontpopt tot een van de vetste rockbands die Nederland rijk is. Met hun pure bluesrock en zeer overtuigende show, hebben de mannen geen enkele moeite elke crowd in te pakken.

Nieuwe muzikale vorm
Voor deze muzikale sessie met Re:VERSION werden de nummers ‘Ride With You’ en ‘Stand Up Tall’ van de plaat ‘Grand Southern Electric’ in een nieuwe muzikale vorm gegoten. Minder stevig dan je van het Limburgse DeWolff gewend bent, maar met extra toevoeging van akoestische instrumenten resulteert het geheel in een heerlijk alternatief bluesy geluid. Ook in deze nieuwe vorm neemt de band je moeiteloos mee in zijn verfrissende, maar zeer volwassen psychedelische 70’s sound.

Uitzending
Op woensdag 8 april is de sessie inclusief interview vanaf 18:30 iedere 30 minuten te zien op OPEN Rotterdam. Vanaf donderdag 9 april is hier de clip ook nonstop online te bekijken. Meer DeWolff zien? De clubtour start 16 april in Atak Enschede. De concerten in Rotown Rotterdam en Tivoli Utrecht zijn inmiddels al uitverkocht.

Re:VERSION
Het audiovisuele online platform Re:VERSION geeft lokale, nationale en internationale artiesten de kans om een akoestische versie van één of meerdere van hun nummers te spelen. Deze optredens worden live in één shot opgenomen. Rotterdam is als stad een integraal onderdeel van de video. De gedachte hierachter is om de muzikale performance uit de concert-omgeving te halen en in een alternatieve setting te plaatsen. Dit resulteert in een intieme live sessie die op filmische wijze wordt vastgelegd en de akoestiek van de omgeving meeneemt. Bekijk hier alle live sessies.

Deel: