Een opmerkelijk optreden vond deze week plaats in RASA in Utrecht. Gevoed met een eclectische mengeling van diverse ritmes uit de sloppenwijken van haar geboortestad Rio de Janeiro, gaf de Braziliaanse zangeres Flavia Coelho een bruisend concert in het muziek- en danstheater.

Op het podium vloeiden ska, reggae, samba, hiphop en elektronica moeiteloos samen tot een rauwe vorm van ragga. De charismatische zangeres – zichzelf begeleidend op gitaar – zong en rapte daarbij met een kraakhelder stemgeluid. Coelho kreeg het slechts 50 man tellende publiek al gauw mee met haar sympathieke interacties. Fraai waren ook de momenten waarop de muzikante met haar toetsenist en drummer in diverse nummers soepel schakelde van opzwepend naar ingetogen om vervolgens zonder blikken of blozen weer in een kolkende massa van ritmiek en melodie te exploderen.

De in Frankrijk wonende Flavia Coelho bracht inmiddels twee albums uit – Mundo Meu is haar recentste – die net als haar anderhalf uur durende optreden een tropische cocktail van ritmes laten horen. Getuige haar wervelende performance in Utrecht zou de Braziliaanse ook als festivalact geen verkeerde keuze zijn.

Foto’s (c) Ron Beenen

Deel: