Paul Weller geeft ons details van zijn nieuwe album Saturnus’ Pattern en heeft data voor een aanstaande Britse arena tour aangekondigd. De nieuwe plaat van Weller is de opvolger van ‘Sonik Kicks’ uit 2012 en zal het 12e album van de “Modfather” worden. Saturn’s Pattern zal worden uitgebracht op 11 mei en is geschreven en opgenomen in de Black Barn Studios en geproduceerd door Jan Kybert en Weller zelf. Ook zijn er verrassende samenwerkingen geweest voor dit album, zo heeft Weller o.a. de studio gedeelt met Steve Cradock, Andy Crofts, Ben Gordelier, Steve Pilgrim, Syd Arthur en The Strypes gitarist Josh McClorey.

Weller vertelde eerder dit jaar dat Saturn’s Pattern “één van de beste dingen is die ik ooit heb gedaan. Ik kan het niet vergelijken met een van m’n vorige albums. Ik denk dat het anders is, niet alleen voor mij, maar anders dan wat er nu te vinden is.” Eerder vertelde de voormalig Jam zanger het volgende over het album “Het is een beetje een sprong in het diepe, echt. Ik weet niet waar het aan mij zal brengen, ik heb geen idee. Ik zou niet zeggen dat het dance is, omdat ik geen dance album zou doen als zodanig, maar het heeft veel movement. Het is langs al mijn verwachtingen gegaan op een bepaalde manier.”

Het album zal worden uitgebracht op CD, speciale uitgave CD/DVD, 12-inch vinyl en Deluxe Box Set en bevat de volgende tracklist:

White Sky
Saturn’s Pattern
Going My Way
Long Time
Pick It Up
I’m Where I Should Be
Phoenix
In The Car…
These City Streets

Weller’s nieuwe single ‘White Sky’ kwam gisteren uit en is hieronder te beluisteren:

De nieuwe UK tour data is als volgt:
20-11 Brighton Centre
21-11 Cardiff Motorpoint Arena
22-11 Bournemouth BIC
24-11 Glasgow SSE Hydro
25-11 Newcastle Metro Radio Arena
27-11 Birmingham Barclaycard Arena
28-11 Manchester Arena
29-11 Leeds First Direct Arena
4-12/5-12 London Eventim Apollo

De kaartverkoop voor deze shows gaat komende zaterdag van start. Voor wie niet zover wil reizen om Weller te zien, er zijn nog kaarten te koop voor zijn show op 9 April in Paradiso Amsterdam en 11 April in TivoliVredenburg Utrecht en kosten €35.

Deel: