Het is een mooie dag voor Sunday Sun want zij mogen openen voor The Kooks in de HMH. Het is leuk om te zien hoe zij zijn opgesteld. Drie mannen naast elkaar, allen ook met toetsen en de vierde met de drums zijwaarts zodat hij bij het geheel betrokken is. Een opstelljng die we eerder al hebben gezien bij Color Reporters.

Normaal gesproken zou Dave Menkehorst op de plek van de drummer zitten, maar dit maal zit Nicky Hustinx die we kennen als drummer van onder andere Eefje de Visser en Color Reporters achter de drums. En voor hem geen microfoon, dus de mannen doen het driestemmig vanavond wat al interessant genoeg is om te zien. De meerstemmigheid doet soms wel denken aan een boyband maar dan zonder de danspasjes. De line-up begint met Jan Teertstra op basgitaar en zoals iemand heel mooi beschreef lijkt hij op een schattige professor. Naast hem staat Yoshi Breen met de elektrische gitaar en de laatste op electrische gitaar is Koen-Willem Toering.

‘Come On Down’ krijgt gelijk iedereen aan het dansen. Het tweede nummer ‘I Saw You With Another Guy’ heeft een sixties popsound en verrassende wisselingen, bij zang en tempo, zorgen voor een super leuk nummer.

Bij het vierde liedje zou je bijna zeggen dat dit de titeltrack is van het debuutalbum We Let Go, maar het vierde nummer heet toch echt ‘Sunday Morning’. Wederom een catchy nummer wat iedereen gelijk kan meezingen, achtergrond koor is niet nodig die verzorgt het publiek wel.

Sunday Sun heeft wel nagedacht over de setlist. ‘Come On Down ‘ wordt rustig ontvangen, maar hun grootste hit hierna doet de zaal gelijk springen. ‘I Call You Honey’ kan iedereen meezingen en het klinkt dan ook uit vele kelen.

Bij het laatste nummer hebben de mannen een beetje hulp nodig. Men word gevraagd net te doen alsof The Kooks al op komen en helemaal uit hun dak te gaan. De hele zaal wilt natuurlijk wel even helpen hoe het voelt als een hele HMH uit zijn plaat gaat. We krijgen ook de opdracht om mee te zingen en na een kleine les doen we dan ook allemaal goed mee. Ze gaan zelf helemaal los op de gitaren.

De heren hebben het fantastisch gedaan en hopelijk kunnen ze in de toekomst zelf zo een grote zaal vullen als headliner.

Als je de mogelijkheid hebt om de heren live te zien, zeker doen. Ze spelen in de volgende zalen:
27 feb de Vorstin, Hilversum
28 feb Simplon, Groningen
05 mrt Estrado, Harderwijk
07 mrt 013, Tilburg
12 mrt Ekko, Utrecht
19 mrt Patronaat, Haarlem
20 mrt Luxor Live, Arnhem
26 mrt Paard Van Troje, Den Haag
28 mrt Palmpop De Weere 2015, Opmeer
03 apr De Kroepoekfabriek, Vlaardingen
04 apr Metropool, Hengelo
02 mei De Pul, Uden
03 mei Lelystad, locatie nog onbekend
07 mei Mezz, Breda
09 mei Xinix, Nieuwendijk
05 jun Indian Summer Festival 2015, Broek Op Langedijk
06 jun Indian summer Festival 2015, Broek Op Langedijk.

Deel: