Donderdag 12 februari presenteert Seven Eleven in de Melkweg het nieuwe album ‘Back to the source’. Een studioplaat waar de funkband trots op is, met bijdragen van onder meer bassist Louis Johnson (Brothers Johnson), The Special Request Horns en gitarist Rob Manzoli (Right Said Fred).

Met hun achtste album gaat Seven Eleven terug naar de oorsprong waar het bij de oprichting van de band in 1987 om is begonnen: funk in de oorspronkelijke vorm, met een knipoog naar de popmuziek. Dat laatste door de opvallende productie van Rob Manzoli, gitarist van de bekende Engelse popgroep Right Said Fred die in de jaren ‘90 een wereldhit scoorde met ‘I’m too sexy’. Daarna had de groep met Manzoli nog twee hits: ‘Don’t talk just kiss’ en ‘Deeply dippy’. Nadat hij de groep in 1997 verliet schreef, speelde of produceerde Manzoli o.a. voor Jocelyn Brown, Outkast, Lady Miss Kier, Sugababes, George Clinton en het afgelopen jaar in Londen voor Seven Eleven.

Van ‘Back to the Source’ verscheen op 19 december jl. al de single ‘Disco wasn’t good enough’ met bijbehorende videoclip. Het nummer is opgenomen in AL WALSER’S WEEKLY TOP 20 (“cool tune”, “it drives the point home”, “great addition to our playlist”), en wordt binnenkort door 12,5 miljoen luisteraars in meer dan 50 landen gehoord.

Rob Manzoli komt 12 februari uit Londen om met Seven Eleven op te treden in de oude zaal van de Melkweg. Daarnaast wordt de band versterkt met trompettist Dirk Beets en achtergrondzangeres Yuli Minguel, die deelnam aan de Engelse én aan de Nederlandse editie van The Voice. Gogo danseressen en Candy Girls delen lekkers uit, en na afloop krijgt iedere bezoeker een GOODYBAG mee naar huis met daarin o.a. het nieuwe album van Seven Eleven.

Deel: