Op 8 januari 2015 zou Elvis Presley 80 jaar zijn geworden. Ruim 37 jaar na zijn dood is hij nog immer onverminderd populair bij minimaal de helft van de wereldbevolking. The King is verworden tot een iconische legende van mythische proporties en zijn erfgoed is dagelijks wereldwijd nog overal te zien en te horen. Om Elvis’ 80ste verjaardag in stijl te vieren wordt exclusief voor Nederland de avondvullende show Elvis Fever op zaterdag 10 januari 2015 in Hedon Zwolle gepresenteerd.

Tijdens deze even originele als indrukwekkende show wordt Elvis tot zijn essentie gestript in een 100% puur rock-‘n’-roll concert. Gedurende ruim 90 minuten worden zijn grootste hits van de jaren ‘50, ‘60 en ‘70 geherinterpreteerd door een schare aan gepassioneerde, stijvolle performers en een zevenkoppige band; van de Sun Studio-periode, over de filmjaren tot zijn grote comeback apotheose in Vegas.

Black Elvis, door de Belgische krant Het Nieuwsblad ooit gedoopt tot ‘de sensatie van de Gentse Feesten’, neemt het op tegen zijn blanke evenbeeld Benvis in een Battle of the Kings. Black Elvis zong voor zijn Britse koningin en verliet Buckingham Palace om de danspassen en medleys van zijn idool alle eer aan te doen. Zijn blanke tegenhanger Benvis was jarenlang frontman van bands als Benvis and His Rockets en The Mighty Quiffs. Hij is een geboren performer met blues in zijn bloed.

Deze twee totaal verschillende Elvissen zullen worden begeleid door een knallende zevenkoppige band die voor rock-‘n’-rollvuurwerk zorgt.

En dan zijn daar ook nog de lieflijke The Retronettes! Deze langbenige zangeressen en in pluimen gehulde showgirls-danseressen ogen als fifties pin-ups en weten iedereen moeiteloos te charmeren. Ze gogo dansten eerder voor Buscemi op de Brusselse Grote Markt; blonken aan de zijde van Triggerfinger op Rock Werchter en bouwden een live circus voor Flip Kowlier.

Deel: