Gregory Porter werd woensdagavond vlak voor zijn optreden in het Patronaat in Haarlem verrast met een Edison voor zijn album ‘Liquid Spirit’.

De Amerikaanse jazzvocalist kreeg de prestigieuze prijs uitgereikt door de Haarlemse band Chef’Special. De vakjury van de Edisons bekroonde Gregory Porters album in de categorie ‘Jazz Vocaal’. ‘Liquid Spirit’ (Blue Note, augustus 2013) ontving eerder dit jaar al een Grammy Award en behaalde in Nederland de gouden status en is inmiddels bijna platina. In het najaar van 2015 verschijnt een nieuw album van Gregory Porter. In dezelfde periode keert de Amerikaan terug naar de Nederlandse podia voor vijf shows.

Gregory Porter kan de Edison award-ceremonie op 27 november in het Muziekgebouw Frits Philips in Eindhoven niet bijwonen vanwege een optreden in Noorwegen. De zanger nam de award daarom een dag eerder in ontvangst in het Patronaat in Haarlem. Het juryrapport van de Edison Award liegt er niet om: “De jury roemt Porter als het prototype jazz- en soulzanger van nu, met een stem die onmiddellijk de vergelijking oproept met Nat King Cole, en de kracht bezit om een groot publiek te bereiken. Het feit dat Porter pas op relatief late leeftijd zijn weg naar het grote publiek vond, maakt dat hij zekerder en echter klinkt dan de meeste hedendaagse jazzvocalisten.”

Gregory Porter keert in oktober 2015 terug naar Nederland voor vijf shows:
8 oktober TivoliVredenburg, Utrecht
9 oktober Paradiso, Amsterdam
10 oktober Paradiso, Amsterdam
11 oktober 013, Tilburg
12 oktober Oosterpoort, Groningen

Deel: