De Amerikaanse hiphopgroep La Coka Nostra is nog een van de weinige overgebleven groepen van de vuile hiphopgeneratie uit de jaren negentig. In dit genre mag je zeker spreken van een supergroep gezien de leden van het gezeldschap. DJ Lethal is de Letse producer die jarenlang achter de draaitafels van Limp Bizkit heeft gestaan. Net als Danny Boy stond hij ook jarenlang op het podium bij House Of Pain. Ill Bill is in de New Yorkse hiphopscene bekend om zijn harde en gewelddadige teksten in de rapgroep Non Phixion. Slain is de bad-ass rapper van onder andere Special Teamz.

Hoewel La Coka Nostra ooit begon als een gelegenheidsgroep hebben ze inmiddels al twee albums uitgebracht en is een derde in de maak. Ook hebben ze diverse samenwerkingen gedaan met Snoop Dogg, Immortal Technique en B-Real. Tijd voor een tussenbalans in de oude zaal van de Melkweg, de laatste halte van hun Europese tour.

LCN-Banner

 

Al bij binnenkomst in de knusse zaal heerst een onvervalste hiphop sfeer door de vele capuchons, petjes en de lucht van wiet. Niet dat er in de zaal gerookt mag worden maar op de een andere (toevallige) wijze wordt er in de grote zaal op het zelfde moment een feest ter gelegenheid van de cannabis-cup gegeven. DJ Lethal heeft jaren ervaring als DJ bij zowel Limp Bizkit als bij House Of Pain, maar voelt zich nog steeds niet te groot om het voorprogramma te verzorgen. Klassiekers van Cypress Hill, Dr. Dre, Wu Tang Clan en DMX komen allemaal voorbij begeleidt door de geniale “scratch-skills” van de meester. Met de opkomst van Ill Bill, Slaine en Danny Boy is de groep compleet en bij de eerste beats gaan de handen massaal in de lucht en worden de refreinen van ‘Thats Coke’, ’99 Bottles’ en ‘Who’s The Man’ meegezongen

De setlist van vorige shows in Rusland werd volledig overhoop gehaald en werd er in Amsterdam een echt feest gemaakt. Het optreden van afgelopen zondag in Nijmegen was ,volgens de social media, slecht bezocht en een slap optreden. De Melkweg, daarentegen, was goed gevuld en de enorme moshpit voor het podium werd door LCN met veel genoegen aanschouwd. Hoewel de heren de veertig jaar al gepasseerd zijn, of deze bijna bereiken, is het plezier er niet minder op geworden. Ook ‘Bang Bang’ (met Snoop Dogg) en ‘Fuck Tony Montana’ wordt door iedereen omarmt. Hét nummer wat meestal op de setlist ontbreekt wordt op deze avond bewaard als laatste nummer. De House Of Pain klassieker ‘Jump Around’ is misschien niet het meest geliefde nummer van vanavond, maar zeker wel het gezelligste. Want gezellig was het zeker.

Deel: