De comeback van Jackson Browne is definitief een feit. Na zes jaar stilte heeft de 66-jarige singer-songwriter begin oktober zijn 14e studio album ‘Standing In The Breach’uitgebracht. Na een tour door Amerika en Engeland zet de troubadour ook voet aan Europese wal: op maandag 22 juni 2015 staat Jackson Browne in levende lijve op het podium van de Heineken Music Hall in Amsterdam. Van Jackson Browne werden in de Verenigde Staten alleen al meer 18 miljoen albums verkocht. In de jaren ’70 scoorden nummers van zijn hand als ‘These Days’, ‘The Pretender’, ‘Running on Empty’, ‘Doctor My Eyes’ en ‘Take It Easy’ hoog in de hitparade. Het zijn stuk voor stuk nummers die iedereen nog steeds herkent. Net als het opzwepende ‘You’re A Friend Of Mine’ met Clarence Clemons en natuurlijk zijn absolute evergreen ‘Load Out/Stay’.

Het heeft er alle schijn van dat zijn nieuwste album ‘Standing In The Breach’ – het gelijknamige titelnummer schreef Browne naar aanleiding van de aardbeving in Haïti in 2010 – eveneens legendarisch zal worden. In Nederland is de plaat door toonaangevende muziekmedia met open armen ontvangen: “…zonder twijfel zijn beste (studioplaat) sinds het ruim twee decennia oude I’m Alive” (OOR), “…de titelsong (…) is er een van hoopgevende pracht” (Lust for Life), “Standing On The Breach kent een tijdloos geluid en songs die gelijk beklijven en bij meerdere luisterbeurten alleen maar indringender worden.” (Written in Music) en “Van ambachtelijk songschrijver tot het geweten van zijn generatie – Jackson Browne staat nog altijd op de bres voor een betere wereld, met muziek waarin melancholie en strijdlust de boventoon voeren.” (Soundz).

Op maandag 22 juni zal Jackson Browne zijn fans gegarandeerd weten te overtuigen met zijn nog steeds dezelfde stem als in de jaren ’70. Geen enkele slijtage is te horen. Ook weet hij altijd weer de juiste muzikanten te vinden die zijn songs nog beter maken: zijn huidige begeleidingsband bestaat uit oudgedienden Val McCallum (guitaren), Mauricio Lewak (drums), Jeff Young (toetsen), Bob Glaub (bas) en Greg Leisz (multi-instrumentalist). Met deze bezetting verkent Browne alle kanten van zijn oeuvre en musiceert hij zeer avontuurlijk, fris en ontspannen. Tijdens het concert in de Heineken Music Hall zal Browne zowel bekende nummers ten gehore brengen als een aantal van zijn nieuwste album.

Deel: