Retropop heeft 10 namen bekend gemaakt voor de komende 14e editie op zaterdag 13 juni aan de Grote Rietplas in Emmen. Ook maakte de organisatie bekend dat er naast de main- en nederpopstage een derde open air podium komt. De uitbreiding betekent dat er volgend jaar meer bands dan ooit spelen op Retropop, 15 in totaal. De laatste editie was met 15.000 bezoekers uitverkocht.

Univé Mainstage
Voor de Univé Mainstage zijn meerdere namen geboekt waarvan er op dit moment één bekend mag worden gemaakt. De Britse succesformatie OMD (Orchestral Manoeuvres in the Dark) staat op 13 juni op Retropop. OMD scoorde in veel Europese landen een grote top 10-hit met ‘Enola Gay’. De grote doorbraak kwam met hun derde album ‘Architecture and Morality’ (1981), alhoewel de eerste single van de plaat, ‘Souvenir’ maar een kleine hit in Nederland werd. De derde single ‘Joan of Arc (Maid of Orleans)’, met een voor die tijd spectaculaire videoclip, was daarentegen een schot in de roos en belandde naast veel andere Europese landen ook in Nederland op de eerste plaats van de hitparades. OMD scoorde na ‘Maid of Orleans’ nog aantal grote hits waaronder ‘Locomotion’, ‘So in Love’ en ‘(Forever) Live and Die’.

Nederpopstage
Time Bandits, Van Dik Hout, Het Goede Doel, Nits en Rob de Nijs bemannen de Nederpopstage. De discotent, het vaste baken voor de dansliefhebbers van Retropop, ontbreekt op 13 juni niet aan de Grote Rietplas in Emmen.

Futurestage
Nieuw is de Futurestage. Retropop wil de traditionele bezoekers van Retropop kennis laten maken met de toekomstige sterren. Daartegenover staat dat het jongere publiek, wat op dit podium afkomt, kennis maakt met de sterren van toen. Op de futurestage spelen Rondé, The Kik, Afterpartees en Douwe Bob. De vijfde en afsluitende band is geboekt maar mag pas in januari bekend worden gemaakt.

Camping blijft groeien
Ondanks dat het een eendaags festival is blijft de belangstelling om te overnachten groeien. Van 200 gasten 3 jaar geleden tot 750 bij de laatste editie. In 2015 is er ruimte voor 1000 gasten.

Zaterdag 29 november start ticketverkoop
De ticketverkoop voor het festival en de camping start op zaterdag 29 november. Tickets zijn o.a. verkrijgbaar bij 23 supermarkten in Drenthe, Groningen en Overijssel. Voor een overzicht kijk op www.retropop.nl. Bij de supermarkten zijn alleen losse festivaltickets te koop voor de prijs van € 45,- per ticket.

1. Festivalticket 45,00 euro
2. Campingticket Los 27,50 euro
3. Combiticket (festival + camping) 70,00 euro
4. Festival compleet ticket (festival + camping + 2x ontbijt + 1x BBQ) 92,50 euro
Campingtickets zijn inclusief stroompunten. Reserveringskosten per ticket: € 2,50.

Deel: