In 2007 deed singer-songwriter Kina Grannis mee aan een wedstrijd. De deal hierbij was dat wanneer je bij de top 10 eindigde, er daarna 2 weken lang iedere dag gestemd moest worden, en wie de meeste stemmen per dag en aan het einde had, won. Dit bracht Kina ertoe om een Youtube kanaal op te zetten, en zo iedere dag een filmpje met een cover te plaatsen en natuurlijk een oproep om te stemmen. Met resultaat: het winnen van de Amerikaanse ‘Doritos Crash the superbowl’ wedstrijd en een platencontract bij Interscope Records. In 2011 kwam ‘Stairwells’ uit, haar eerste debuutalbum met allemaal eigen nummers. Dit jaar bracht zij haar tweede album ‘Elements ’uit, en kwam ze naar Melkweg om deze ons live te laten horen, voor het eerst met band.

In het voorprogramma staat Imaginary Future, akoestische folk pop gezongen en op gitaar begeleid door de vrolijke Jesse Epstein, niemand minder dan de man van Kina. Breekbare en zonnige liedjes gezongen door een dromerige stem waar je heerlijk naar kan luisteren, zoals ‘The Well’, ‘April’ en de cover ‘Fly me to the Moon ‘ van Frank Sinatra. En het meeste verdrietige liedje ever: ‘Love is Beginning’. Jesse speelt tevens gitaar in de band van Kina, die daarnaast nog uit drumster Darla Hawn en keyboardspeler Jon Titterington bestaat. Deze laatste twee laten halverwege de set een speels intermezzo horen van Sugarhill Gang’s ‘Rapper’s Delight’, erg grappig.

Naast deze bandleden is ook haar zusje Emi aanwezig, en zij zingt samen met drumster Darla o.a. met ‘Little Worrier’ mee, een lied wat Kina geschreven heeft omdat ze zich nogal eens druk kan maken, om allerlei zaken. De song ‘Dear River’ van het album ‘Elements’ is een vrolijk lied, met vier-stemmige zang van alle bandleden en invloeden van country en folk in zich. Ook single ‘The Fire’ is van dit album. Bij de akoestische song ‘Message from your Heart’ mogen 3 mensen uit het publiek meezingen op het podium, helemaal leuk. Ook ‘Strong Enough’ wordt geheel op een akoestische gitaar gespeeld, met alleen Kina op het podium, een heerlijk dansbaar nummer. Samen met Jesse op gitaar zingt zij ‘I knew this would be Love’, waar de liefde vanaf spat, gaaf!

Na de biss klinken nog de songs ’Valentine’ en ‘The One you Say Goodnight to’, een lied waar ritmisch mee geklapt wordt door de gehele zaal. Kina zingt als laatste ‘I will be the one you say goodnight to’, een mooie afsluiter!

Deel: