De Berlijnse formatie SWOD, de Argentijn Sebastian Plano, het Nederlandse FC Jongbloed-Lunatree en cellist Maarten Vos zijn bevestigd voor Cross-linx, dat van 11 t/m 14 februari 2015 in vier locaties in Nederland plaatsvindt, te weten het Muziekgebouw aan het IJ te Amsterdam, het Muziekgebouw te Eindhoven, De Doelen te Rotterdam en de Oosterpoort in Groningen. Eerder waren de Mark Lanegan Band, Squarepusher, Metropole Orkest en Bryce Dessner al bevestigd voor de veertiende editie van het indie-classical festival.

Cross-linx legt in één gevarieerde avond onvermoede verbindingen (bloot) tussen gecomponeerde ‘nieuwe’ muziek en artiesten uit de avant-garde popscene. Cross-linx kijkt daarbij niet alleen figuurlijk buiten de gebaande paden; het festival presenteert het muzikale avontuur ook op onverwachte plekken binnen de concertzalen.

Op eerdere edities van het festival passeerden Patrick Watson, Ólafur Arnalds, The National, Nico Muhly, Owen Pallett, Eels, Efterklang, The Ex, José González, My Brightest Diamond, Spinvis, Rhys Chatham, Lavinia Meijer en Yann Tierssen de revue. Zij werkten samen met klassieke gezelschappen zoals Asko|Schönberg, philharmonie zuidnederland, Holland Baroque Society en Amsterdam Sinfonietta.

Muziekgebouw aan het IJ Amsterdam, Muziekgebouw Eindhoven, De Doelen Rotterdam en Oosterpoort Groningen.

Deel: