Volgende maand duikt Europe de studio in voor de opnames van hun 10e studio album dat begin volgend jaar klaar zou moeten zijn, dit bij hun nieuwe platenmaatschappij, UDR. Buiten dit nieuwe album gaat de band ook op tournee door Engeland en Ierland, samen met de Black Star Riders. Frontman Joey Tempest heeft laten weten zeer blij te zijn met UDR, een zeer betrouwbaar label. Ook is hij zeer onder de indruk van hun werk. “Ze bouwen een toekomst en een solide basis voor hun artiesten”, aldus Tempest.

De productie van het nieuwe album ligt in de capabele handen van Dave Cobb, hij werkte eerder al samen met Rival Sons. Tempest: “Cobb is een van de producers die bezig is om de rock ‘n’ roll te redden. Toen wij voor het eerst ‘Pressure And Time’ van de Rival Sons hoorden vroegen wij ons af, wie is de producer? Het zit vol met hart en ziel, het leeft en is echt. Dat is de kant die we op willen gaan met Europe, dieper graven om meer soulvolle expressies te vinden, spelen, direct vanuit de kern. Daarom zijn we zo blij dat deze man ons team komt versterken”.

UDR president Ulrike Rudolph vertelde: “We willen altijd ons label uitbreiden met bands met kwaliteit, geen kwantiteit, Europe vertegenwoordigt het beste in uitermate goed geschreven hardrock muziek. Europe is een band die weigert om te teren op hun oude muziek en willen blijven groeien als band en muzikanten, we zijn dus zeer blij dat ze bij UDR zijn”.

Deel: