Op festivals is Ian Siegal een graag geziene gast. Immers hij krijgt het veld of de tent wel in beweging met zijn gedreven blues act. Deze tour deelt Ian snoepgoed uit in de kleinere zalen met een min of meer akoestische setting samen met Jimbu Mathus. Die vinden echter pas volgende week plaats. Deze week en afgelopen week toert Ian met the Rhythm Chiefs. Een Nederlandse band met daarin stergitarist Dusty Cigar.

Blues voor intimi. Op de ‘Candy store kid’ nog begeleidt door Cody en Luther Dickinson van de North Mississippi All Stars, nu met backing groep the Rhythm Chiefs. Deze band kende hij nog van een aantal jaren terug, toen deze jonge gasten in zijn voorprogramma speelden. Toen was Ian ook al onder de indruk en nu is hij blij dat hij mee mag doen met ze. In Hedon vulde hij de kleine zaal. Voor een man met zijn status toch een tegenvaller, aangezien hij in Engeland in de Royal Albert Hall voor een uitverkocht huis speelt. Erkenning krijgt hij wel, ook vanavond in een gezellige en sfeervolle setting. De nodige bluesawards heeft hij thuis dan ook al op de schouw staan. Siegal staat nu ook in de blues top 50 met het nummer ‘Drowned my sorrows’, waar hij omringt word door namen als Gary Moore, Rory Gallagher en onze eigen Nederlandse Julian Sas. Joe Bonamassa verkoopt volgend jaar Carre vier maal uit met zijn blues-act, Ian Siegal zal daar nog flink zijn schouder onder moeten zetten om ook dat te realiseren in Nederland. De blues-scene zit in de lift wat dat betreft.; Nu nog de juiste man op de juiste plek op en het juiste tijdstip worden met het juiste nummer.

Deze week werd hij genomineerd voor de beste zanger (vocaal) van de 2014 European Blues Awards. De zaal die een prachtig concert voorgeschoteld kreeg begrijpt wel waarom hij deze prijs verdient. Zijn laatste plaat ‘Man & guitar’ opgenomen in the Royal Albert Hall is live en daar is hij ook op zijn best. Sinterklaas is al weer in aantocht en het strooigoed dat Ian uitdeelde smaakte naar meer en meer.

Siegal speelde bijzondere nummers van Tom Waits, een Prince-cover (‘Get Off’), Otis Redding met ‘A night to remember’ en Sam & Dave met ‘I can’t stand up for falling down’. “Ja dat nummer is niet van Elvis Costello maar van Sam & Dave”, verklaart Siegal. Deze nummers speelde hij dus ook, daar hij het normaal vindt dat niet alleen zijn eigen nummers centraal staan, maar ook andere grootheden even de revue mogen passeren. De mooiste nummers waren echter wel zijn eigen nummers met het prachtige intieme ‘Back door man’, waarbij hij lachend vertelt over ‘Man don’t know but girls understand’ en het nummer ‘She got the devil in her’. Het publiek luistert ademloos naar hetgeen Ian hen aanreikt. Wat heerlijk, zo’n luisterend publiek; niks geen geroezemoes op de achtergrond, maar aandacht voor deze bluesman. Als entertainer sluit hij af met ‘Can I go home with you’, want Ian heeft nog wel zin in een afterparty. Als toegift komt nog een lang uitgesponnen versie van ‘Walk in the wilderness’.

Ian was de juiste man op de juiste plek met zijn blues assortiment in Hedon. Weer bijna 200 bluesharten gevuld met een gouden herinnering, zodat ze na zo’n afsluiting van het weekend er weer tegen aan kunnen in de aanstaande werkweek.

Deel:

Comments are closed.