Europa omarmt Ilse DeLange en haar band: het album ‘The Common Linnets’ heeft in Duitsland en Oostenrijk de gouden status behaald. The Common Linnets namen de gouden award afgelopen weekend tijdens een optreden in Berlijn in ontvangst. Ook in Oostenrijk kreeg het album de gouden status. Doorbraaksingle ‘Calm After The Storm’ werd in beide landen eerder al bekroond met een gouden award.

common linnetsDe band is momenteel bezig met een internationale tour, waarbij The Common Linnets al hebben opgetreden in onder andere Londen, Berlijn, Amsterdam, Zürich en Wenen. Vorige week wonnen The Common Linnets een European Border Breakers Award (EBBA). Deze Europese muziekprijs is bestemd voor nieuwe Europese pop-, rock- en dance-acts die het ook over de grenzen goed doen. De prijsuitreiking is in januari, tijdens het Eurosonic Noorderslag festival in Groningen.

Met de single ‘Calm After The Storm’ veroverden The Common Linnets de tweede plek tijdens het Eurovisie Songfestival. Hiermee speelden Ilse DeLange, co-producer en singer/songwriter JB Meijer en de Amerikaanse singer/songwriters Rob Crosby, Matthew Crosby en Jake Etheridge zich internationaal in de kijker: ‘Calm After The Storm’ werd uiteindelijk in veertien landen een nummer-één-hit en is inmiddels meer dan tien miljoen keer online gestreamd.

Op vrijdag 14 november verschijnt een speciale editie van het album ‘The Common Linnets’, dat in Nederland de triple platina status heeft gekregen. Deze nieuwe uitgave bevat een bonus disc met daarop niet alleen het nieuwe nummer ‘Christmas Around Me’, maar ook vijf akoestische uitvoeringen van onder andere ‘Broken But Home’ en ‘Time Has No Mercy’. De zes extra nummers zijn ook als losse EP verkrijgbaar via iTunes.

Deel: