Het bedrijf Pulse Evolution Corporation en The Estate of Elvis Presley zijn een samenwerkingsverband aangegaan om een virtuele “King of Rock ‘n’ Roll” te gaan ontwikkelen. Door gebruik te maken van de hedendaagse technologische middelen zal Elvis terugkeren naar zijn fans in de vorm van nieuwe en opwindende holografische optredens in live shows, commercials en meer.

“Voor ons is het smenwerken met Pulse een prachtige gelegenheid om Elvis te introduceren aan een nieuwe generatie fans die nog nooit de kans hebben gekregen hem te zien optreden”, vertelde Jamie Salter, voorzitter en bestuurslid van Authentic Brands Group en eigenaar van The Estate of Elvis Presley, in samenwerking met de Presley familie. “Onze doelstelling is dat we een authentieke en integere digitale Elvis gaan neerzetten, eentje die de fans een ervaring geven waar ze trots op kunnen zijn dat ze het hebben kunnen meemaken”.

Als trendsetter en een vroege liefhebber van technologie was Elvis de eigenaar van een van de eerste mobiele telefoons en een beamer, dit nog voordat de rest van de wereld het had en nam thuis al live-albums op. Bekend staande als de leider van de rock ‘n’ roll revolutie was Elvis het toonbeeld van vooruit denken. “Deze deal zet Elvis bovenaan aan het digitale tijdperk”, voegde Salter toe.

Pulse Evolution Corporation liet weten zeer blij te zijn met dit samenwerkingsverband waarmee ze kunnen laten zien waarvoor Pulse opgericht is; briljante artiesten als Elvis Presley naar de miljoenen mensen brengen die van hem houden. Ookal is het een digitale Elvis, nieuwe en jongere fans krijgen nu de mogelijkheid om te kunnen zien waarom hij “The King of Rock ‘n’ Roll” genoemd wordt. Dit liet Frank Patterson, bestuurslid van Pulse Evolution weten.

Het Pulse team is een sterke combinatie van artiesten en managers die gespecialiseerd zijn het creëeren van personages en menselijk uitziende animaties. Onder de successen van het team horen het virtuele optreden van Tupac Shakur tijdens het in 2012 gehouden Coachella Festival en de award-winnende visuele effecten voor de film ‘The Curious Case of Benjamin Button’ en andere films als ‘Avatar’, ‘Divergent’, ‘Forrest Gump’ en meer.

Deel: